Filiala Judeţeană Arad a Confederaţiei Patronatul Român a participat la conferința finală de dezbatere, privind rezultatele activităților de politici publice locale

ipp bucuresti
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Filiala Judeţeană Arad a Confederaţiei Patronatul Român]

CONFERINȚA „MECANISME DE PROFESIONALIZARE  A PROCESULUI DECIZIONAL DE LA NIVEL LOCAL”

În data de 12 februarie 2020, la București, a avut loc Conferința „Mecanisme de profesionalizare a procesului decizional de la nivel local”, organizată în cadrul proiectului „Politici publice locale – un element fundamental pentru creșterea calității procesului decizional la nivelul administrației publice locale”, proiect implementat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România (AMR), şi a numeroase ONG-uri reprezentante ale societății civile, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Filiala Judeţeană Arad a Confederaţiei Patronatul Român, a fost reprezentată de Eduard Robert CRIŞAN care a participat la conferința finală de dezbatere, privind rezultatele activităților privind politicile publice locale.
Au fost prezente aproximativ 100 de persoane, reprezentanţi ai autorităților publice locale și societății civile. Au fost dezbătute rezultatele activităților proiectului și a fost prezentată propunerea de politică publică a Institutului pentru Politici Publice (IPP) și a Asociației Municipiilor din România (AMR) formulată în scopul îmbunătățirii mecanismelor decizionale locale prin introducerea abordării de tip politică publică la nivel local.
„După aproape două decenii de la introducerea în administrația românească a conceptului de politici publice, la nivel central, a venit momentul ca politicile publice să își găsească locul potrivit și în administrația locală. Conform estimărilor IPP, adoptarea politicilor publice în administrațiile locale poate conduce la economii bugetare de 10 – 20%. Este important ca în momentul în care politicienii se prezintă în fața cetățenilor să poată prezenta un program viabil, și să depună în mod real toate eforturile pentru a duce la îndeplinire acel program. În calitate de reprezentant al societăţii civile declar cu toată convingerea că nu este suficientă o evaluare din 4 în 4 ani, o dată cu alegerile locale, pentru ca niște măsuri luate greșit pe parcursul celor 4 ani necesită o perioadă dublă de timp de remediere. Din acest motiv este foarte important ca procesul de consultare publică să fie un proces real și să se facă toate demersurile pentru ca legea dialogului social să fie aplicată şi cât mai mulţi cetăţeni să fie implicaţi în procesul decizional”, a declarat Eduard Robert CRIȘAN.

 

Categorie: Știri
Etichete: Asociația Municipiilor din România (AMR), Conferința „Mecanisme de profesionalizare a procesului decizional de la nivel local”, Eduard Robert CRIŞAN, Filiala Judeţeană Arad a Confederaţiei Patronatul Român, Institutul pentru Politici Publice (IPP)
Distribuie:
Articolul anterior
Mihai Fifor: „PSD a cerut intervenția Avocatului Poporului pe OUG privind alegerile, o ordonanță profund antidemocratică“
Articolul următor
O documentează CURTEA DE CONTURI: Primăria Comunei LIVADA este SIFONĂRIA lui BIMBO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie