marți, august 9, 2022

Filmul lui Magnus Gertten „Ascensiunea lui Zlatan” poate fi vizionat gratuit în grădina de vară a Cinematografului „Arta“

[INFORMARE DE PRESĂ]
Ascensiunea lui Zlatan într-o nouă ediție a Club fARAD în grădina de vară a Cinematografului „Arta“ – Arad/București, 26 iulie 2022

Seria lunară dedicată documentarului, care reia câteva din cele mai de impact dintre titlurile edițiilor trecute ale Festivalului de film documentar fARAD, continuă în luna iulie cu „Ascensiunea lui Zlatan” (Becoming Zlatan).
Filmul  va fi proiectat în 29 iulie 2022, de la ora 21:30, în grădina de vară de  la Cinema „Arta“ din Arad.
Intrarea la proiecție va fi gratuită.

Prezent la fARAD 2016 cu Fiecare chip poartă un nume, regizorul suedez Magnus Gertten a revenit la Arad la ediția 2017, derulată sub semnul Celebrității, cu un film făcut de data aceasta împreună cu fratele său, Fredrick Gertten. Microbiști pătimași amândoi, au purces că facă un film despre cel mai de succes produs al clubului de fotbal din orașul lor Malmö: Zlatan Ibrahimovic. Cu ajutorul unor rare imagini de arhivă în care tânărul Zlatan vorbeşte deschis despre viaţa sa şi provocările ei, filmul îl urmăreşte îndeaproape, de la debutul în echipa clubului Malmö în 1999 la anii plini de conflicte de la Ajax Amsterdam şi în sfârşit, la succesul obţinut cu Juventus în 2005. Un bildungsroman despre unul din superstarurile fotbalului internațional, repovestit din perspectiva empatică a unui tânăr speriat, a cărui masculinitate este sub constantă presiune. 

Club fARAD este un preambul al Festivalului internațional de film documentar cu același nume, ajuns la a 9-a ediție, care se va derula între 7-11 septembrie 2022.

Dedicat în acest an documentarului de investigație, fARAD 9 va aduce pe ecranul de la Arta și cel mai recent titlu al regizorului Magnus Gertten, devenit deja un veteran al festivalului. Programul integral al festivalului va fi anunțat la începutul lunii august la www.farad.ro. Până atunci, nu ratați „Ascensiunea lui Zlatan”.

Inițiat și dezvoltat ca un eveniment dedicat educării prin imagine a publicului, dar și revitalizării interesului pentru filmul de artă, Festivalul de film documentar fARAD a fost lansat în 2014 la inițiativa Corinei Șuteu, președintele festivalului și a Film ETC, în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad. Festivalul se află sub patronajul Primăriei Municipiului Arad și este produs și curatoriat de Insula 42 (fostă Asociația Film ETC, producător general Oana Radu, director artistic Dimitris Kerkinos și consultant artistic Mihai Chirilov). Co-fondatori: Mona Nicoară și 111 Film. Clubul fARAD are loc lunar în ultima zi de vineri a lunii, la Cinema „Arta“ din Arad și este organizat de Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Insula 42.

*** 

Ascensiunea lui Zlatan (Becoming Zlatan)

Regizori: Magnus Gertten, Fredrick Gertten

2015, Suedia-Olanda-Italia, 100 min

Festivaluri: IDFA 2015, DocPoint 2015, Göteborg 2016

Prezentat în premieră în România la fARAD 2017

Prezent la fARAD 2016 cu Fiecare chip poartă un nume, regizorul suedez Magnus Gertten a revenit la ediția 2017, derulată sub semnul Celebrității, cu un film făcut de data aceasta împreună cu fratele său, Fredrick Gertten. Microbiști pătimași amândoi, au purces că facă un film despre cel mai de succes produs al clubului de fotbal din orașul lor Malmö: Zlatan Ibrahimovic, un tânăr talent nărăvaș care s-a lansat apoi spre Ajax Amsterdam și Juventus. Un bildungsroman despre unul din superstarurile fotbalului internațional, repovestit din perspectiva empatică a unui tânăr speriat, a cărui masculinitate este sub constantă presiune. 

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ARAD
DIRECȚIA COMUNICARE
COMPARTIMENTUL RELAȚII MASS – MEDIA

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news