marți, martie 28, 2023

Filosoful arădean Mihail Neamțu își lansează cea mai recentă carte acasă. „Vârstele iubirii” – într-o conferință susținută de autor, la Teatrul de Stat „Ioan Slavici”

 

„…un amestec rar de candoare și îndrăzneală…” Andrei PLEȘU

Ieșită din editură (Doxologia) la sfârșitul lunii octombrie, 2016, cea mai recentă dintre cărțile tânărului filosof arădean Mihail Neamțu a avut parte de o primire caldă din partea publicului cititor care o merită – „Vârstele iubirii” fiind o carte pentru exigenți într-ale discursului amoros în particular și iubirii în general.
Cartea (cu ilustrații de Andrei ROSETTI) a fost lansată în cadrul Târgului Gaudeamus de la București și apoi prezentată în conferințe cu public la Cluj, Iași (vezi video), Suceava, Belciugatele și (azi, 11 ianuarie) Lugoj.

„Sunt foarte bucuros să pot anunța toți prietenii arădeni că începutul de an 2017 va include o lansare de carte la Teatrul Clasic din Arad. Ne vedem joi, 12 ianuarie, ora 17:30!” – este mesajul lui Mihail Neamțu pentru cititorii săi, postat pe pagina de facebook dedicată evenimentului.
„Cititorii arădeni se vor bucura de prezența distinsă, inteligentă și elegantă a doamnei Melania Cincea – una dintre cele mai importante voci ale publicisticii românești” – ne mai asigură autorul.

Scurtă prezentare a cărții din punct de vedere al autorului

Filozoful american Allan Bloom observa că majoritatea tinerilor au relații sexuale, dar nu (mai) trăiesc o poveste de dragoste.

Și totuși, lumea animală nu ne va satisface niciodată. Când iubirea se înfiripă, simțim că aparținem Cerului. În ce fel transformăm, atunci, întâmplarea amoroasă într-un destin singular?

Trei scurte narațiuni, interpretate filozofic de Mihail Neamțu, surprind situațiile-cheie ale iubirii.

În zorii civilizației, Mowlgi părăsește jungla pentru că aude cântecul de iubire al frumoasei Shanti.

Doi romantici în plină adolescență, Mihnea și Dora, cunosc văpaia iubirii pasionale, al cărei jăratec se întețește prin epistolarul „cuvintelor bune de mâncat”.

În sfârșit, Dinu și Nelli Pillat — personalități istorice — au cunoscut atât extazul erotic, cât și suferința, pariind mereu pe veșnicie.

Dincolo de eșec și blazare, dar fără să propună rețete pentru fericirea conjugală, cartea ne invită să descoperim promisiunile, capcanele și bucuriile iubirii.

 

„Ne vedem în foaierul Teatrului Slavici în ziua de joi, 12 ianuarie, de la orele 17:00” – este invitația lui Mihail Neamțu pentru arădeni. 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news