SPORTURI

Final de sezon liniștit. Pleșca e omul meciului

UTA – Gaz Metan 1 – 0 ( 0 – 0)

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico, Ilie, Shlyakov – Albu, Vorobjovas – Miculescu, Roger, D. Rusu – Hora.

Au  mai evoluat: Antal, C. Rus, Tescan, Melinte.   

Antrenor: Laszlo Balint.

Gaz Metan: Pleșca – Baco, Larie, Trif – Butean, Moura, Alceus, Velisar – Deaconu – Costea, Valente. Au  mai evoluat: V. Morar, Junior, Horșia,   Antrenor: Mihai Teja

Arbitri: Andrei Antonie (București)- Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Florin Marcu (Oradea).

Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Observator LPF: Ion Craiu (București).

Elevii lui Laszlo Balint au evoluat azi pentru ultima oară în acest sezon pe terenul din cartierul  Vlaicu pe un teren moale a fost un meci cu miză pentru gazde. Deși a avut un program ușor în acest play-out gruparea arădeană nu a confirmat calculul hârtiei astfel că azi a fost obligată să facă măcar un punct. Echipa a evoluat  din start  cu un aport ofensiv în ciuda faptului că Petre nu a prins nici măcar un loc pe banca de rezerve. Răzvan Pleșca a fost omul primei reprize. În debutul  jocului centrarea lui Roger din lovitură liberă traversează careul mic, dar Florin Ilie nu reușește să reia spre poartă în minutul 3. Primul sfert de oră s-a încheiat cu lovitura de cap a lui Hora ce a trecut peste poartă. Marile ocazii au venit  după jumătatea primei reprize protagonist fiind Miculescu jucător aflat în atenția celor de la FCSB. În minutul 27 a reluat cu capul peste poartă pentru ca trei minute mai târziu  să reșpinsă Pleșca. Hora putea deschide scorul dar șutul său a fost respins de Pleșca în minutul 38. Medieșenii  nu au contat la mijlocul terenului astfel că UTA a avut posesia balonului, elevii lui Teja nu au contat în ofensivă după ce nu a pierdut de cinci runde!

Parte a secundă a debutat cu o lovitură de cap a lui Miculescu două minute m ai târziu acest a a centrat pentru gol. Albu a trimis mingea cu capul  în transversală în minutul 60. După gol jocul a curs tot în sensul unic spre poarta oaspeților. O paradă incredibilă a lui Pleșca când Albu a trimis cu capul din cădere de la 10 metri, portarul respinge spectaculos cu piciorul în corner, în minutul 65. În minutul 80 Roger scapă de Larie  și trage la poartă Pleșca a respins. Tomozei putea trage la poartă dar a preferat o pasă interceptată de Baco. Cu acest succes arădenii au scăpat de emoțiile unui eventual meci de baraj. Arădeanul Pleșca a făcut un meci mare în jocul de azi, la finele sezonului se retrage din activitate.  În runda următoare, elevii lui Balint încheie sezonul la Voluntari, meci programat în 19 mai.

Așa s-a marcat

Minutul 50, centrare Miculescu de pe stânga în careu, Hora reia cu capul din 12 metrii ăn bară, mingea ajunge la Antal acesta reia din cădere, 1 – 0.

Cosmin Gherman, 16 mai 2021 5:04