DE CARTIER Front 7

Flavius HERCULE CITA – cel mai tare DEALER de ALGOCALMINE din Arad, la care Miliția i-o zis clar: „N-avem ce să-ți facem… numa` să te băgăm la ÎNCADRARE DE PROSTEALĂ!”

 

Flavius Cita (apasă și dă-i o răsfoială la profilul de facebook, până nu se-nchide la non-stop) – „cunoscut tuturor instanțelor ca Hercule Flavius Cita” (cum mai succint nu l-ar fi descris niciun mare scriitor) vinde (în principiu) „algocamine”-n colț la 5 Colțuri încă de când era bebeluș. La „Lebăda”, Cita și BMW-ul lui sunt moblierul urban al cartierului: generații întregi de copii au crescut sub atenta supraveghere a ochilor săi scrutători, s-au dezvoltat până la un punct și după aceea au căzut mai jos decât au fost vreodată cu ajutorul algocalminelor lui Cita, și chiar dacă ai fost sau ești vreun tocilar care face flotări și cântă la pian pe cont propriu la etajul 8 la X-uri și n-ai auzit / nu ești curios de Cita, să știi că Cita a auzit și e curios de tine: poate mai curios decât altcineva… pe care-l consideri „foarte aproape”.
Iar dacă totuși te încăpățânezi să stai în Vlaicu (dar nici în restul acestui județ nu-i vreun anonim) și persiști în ignoranță nedorindu-ți să-l cunoști pe Cita nici măcar din povești… nici asta nu-i OK – pentru că s-ar putea să-l cunoști spontan și neinformat… și nu-i spre binele tău să consumi de la Cita fără rețetă (acest articol fiind o REȚETĂ).

Hercule Cita însuși explică această – suntem convinși și ne bazăm pe probe când afirmăm tare și albastru: PREDESTINARE (în breasla dealerilor de algocalmine se crede în Dumnezeu… așa că nu că nu vă jucați!:) „Miliția mi-o zis clar: «Cita, n-avem ce să-ți facem, numa să te băgăm la încadrare de prosteală… că dai prosteală la oameni… da` oamenii știu ce fac pas cu pas… de multe ori am vrut să venim peste tine, da nu ne-o lăsat să venim, că tu dai la oameni algocalmine»… așa mi-o zis.”

Când te doare ceva – mergi să iei de la Cita. Când ți se rupe plua de lumea asta și de toți dușmanii – dai o fugă pân` la Cita. Când e ziua ta și vrei să sărbătorești singur sau cu mai mulți – mergi la Cita. Când iei salariul mergi la Cita, când n-ai de unde lua mai bună mergi la Cita, când intri la pârnaie bagi de la Cita și când ieși de la pârnaie treci întâi pe la Cita. Și când faci chef că ți-ai luat doctoratul treci întâi pe la Cita, și imediat după ce ai aflat că ai cancer treci pe la Cita. Când vrei mai multă îl suni pe Cita și de revelion îl suni pe Cita.
Și acum, pe vreme de pandemie, algocalminele lui Cita se vând mai bine decât măștile și mănușile la un loc!

După ce prelucrăm înregistrarea din care am citat mai sus (că-i lungă și prezintă chestii care trebuie etalate separat), o să vi-l dăm și audio pe Cita recitând poezia mai sus decupată… un șlagăr hip-hop poți face din destăinuirile sale (două, însumând 15 minute au ajuns în telefonul nostru, iar clipul atașat reprezintă o sugestie) – o EPOPEE „Epopeea lui Hercule din colț de la 5 Colțuri” s-ar vinde la fiecare colț de stradă dacă s-ar chinui careva să i-o scrie.
În acest poem (sau roman, sau film, sau, de ce nu?, rechizitoriu) se povestește PRACTIC TOT, de către gura eroului principal, de ce dreaq vinde și ce vinde, cui vinde și cum vinde, cine-l lasă să vândă și, mai ales cine-i ține apărarea – că până și „omologul său din antichitate Hercule” îl avea pe ta`su, care-i dădea puteri și-l ajuta când și-o mai lua în freză, îl copleșeau clienții sau nu știa cum să iasă dintr-un haos creat de el însuși.
„MILIȚIA” – vorba lui – îl protejează! Polițiștii de la „arme”, „ordine publică”, „judiciar” îl tratează cu flit – „Păi și ce, dacă-i dealer tre` să-l omorâm?! Lasă că ne facem noi treaba dacă-i dealer!” (citat din Cita!), cei de la „antidrog”…  după cum orice Illuminati vă poate confirma, „îi marfa lor!” iar restul n-au „competență în speța juridică” (cum se scot șmecherii).
Lasă, bă… bine c-avem noi!

„Cred că mă apuc să mă fac și io dealer, că văd că plm… n-ai nicio treabă!” (replică din același film.)

Sau vorba lu` Cita de-acum aproximativ doi ani… când încă nici nu era haosul ăsta:

…între timp, așa cum am prevăzut încă din primele rânduri, contul lui Cita dispărând de pe facebook :))

Tot secretul e sa fii calm atunci când viața ta e un haos .

Publicată de FlavIus CiTa pe Sâmbătă, 5 mai 2018

Radu Pandelea, 30 aprilie 2020 8:46

Untitled