Front 7 ȘTIRI

Florin Ion Moţ, fostul primar al comunei Zărand, a fost încarcerat în Penitenciarul Arad

 

Fostul edilul al comunei Zărand, a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare de către Curtea de Apel Timişoara. Florin Ion Moţ a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare. În ceea ce îl priveşte pe fostul viceprimar Ioan Drăgan, acesta a fost achitat. Fostului contabil al primăriei i-a fost redusă pedeapsa de la un an şi două luni la nouă luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals. Instanţa a decis ca, din pedeapsa de 4 ani şi 4 luni a fostului primar să fie dedusă perioada pe care Moţ a petrecut-o după gratii, în arest preventiv, între 12 iulie 2013 şi 30 octombrie 2013, când a fost arestat preventiv pentru luare de mită.

Totodată, Curtea de Apel Timişoara a mai hotărât că suma considerată prejudiciu, care va trebui achitată de condamnaţi către Primăria Zărand, este de 128.035 de lei.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mandat de executare a pedespei închisorii

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații Judecătoriei Arad pe numele unui bărbat de 58 de ani, din localitatea Zărand, care are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

 

Articole asociate:

[ACTUALIZARE 2] Fostul primar de Zărand, Ion Florin Moț, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare, dar își va inspăși pedeapsa… la vânătoare

Fostul primar al Zărandului, Florin Moț, a fost condamnat definitiv în „Dosarul Bardeau” și își așteaptă următoarea sentință sub supraveghere judiciară

Critic Arad, 15 iulie 2021 1:04