joi, mai 26, 2022

Florin Tripa: „ADI Transport a fost înființată pentru a hrăni clientela PNL Arad“

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PSD ARAD]

Florin Tripa: „ADI Transport a fost înființată pentru a hrăni clientela PNL Arad“

Consiliul Județean Arad a mai înființat o structură finanțată din bani publici, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de Transport Public, invocând riscul ca unele localităţi ale judeţului, care nu au operator privat de transport, să nu mai beneficieze de serviciile transportului public. În realitate, scopul acestui demers este de a mai crea câteva locuri de muncă bine plătite, pentru membrii PNL Arad.

„Principala preocupare a celor de la PNL Arad este să-și întrețină clientela politică, fie că vorbim de membrii de partid (directorul PNL Arad a fost numit șef al ADI) sau de firme de casă. Iar unicul scop al înființării ADI Transport este hrănirea unor „guri“ înfometate din PNL Arad, care au muncit în campania electorală și trebuie săturate din bani publici. Cei de la CJA mint cetățenii Aradului, susținând că legea îi obligă să înființeze o astfel de asociație. Nimic mai fals, iar acest lucru e demonstrat de faptul că ADI Transport Arad e unicat în țară. Nu găsim o astfel de asociație nici în Bihor, nici în Timiș, Constanța, Bistrița Năsăud, Neamț etc.

De altfel, dacă urmărim declarațiile în timp ale celor de la CJA, vedem că o astfel de idee exista încă din aprilie 2018, când liberalii din fruntea județului anunțau că doresc înființarea unui ADI pe transport, prin care să atragă fonduri europene, pentru achiziția de tramvaie și autobuze. Deci înființarea acestei asociații nu are nicio legătură cu legea pe care o invocă liberalii, apărută ulterior, care este folosită ca scuză pentru sifonarea unor noi fonduri publice. Fonduri care provin nu doar de la CJA, ci și de la primăriile din județ, care sunt obligate, pe de o parte, să achite o taxă de membru al asociației, iar pe de altă parte, administrațiile locale vor suporta și subvențiile la transport. Astfel că liberalii din fruntea CJA au împușcat doi iepuri dintr-un foc: au transferat anumite cheltuieli către primării și, în plus, au mai asigurat câteva locuri de muncă pentru militanții PNL Arad“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

Biroul de Presă al PSD Arad

…………………………………………………………….

RĂSPUNSUL lui Iustin Cionca, președintele C.J. Arad

Problema transportului județean este importantă, nu trebuie supusă unor jocuri politice gratuite

„Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Arad a luat ființă încă de anul trecut având ca scop principal crearea unui cadru favorabil pentru atragerea de fonduri europene sau naționale în vederea realizării de investiții în infrastructura de transport public a Județului. Inițial, în asociere au intrat Consiliul Județean Arad, Municipiul Arad și Primăriile Ghioroc și Săvârșin.

Intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 51/2019 care interzice Consiliului Județean prin CTP Arad să mai subvenționeze transportul public de persoane, a pus instituția în situația de a fi în imposibilitatea de a sprijini financiar persoanele care beneficiau de unele reduceri în funcție de categoria socială din care fac parte: elevi, studenți, pensionari etc. În urma acestei situații, conducerea Consiliului Județean Arad împreună cu partenerii din ADI Transport Arad au hotărât să primească în asociere și alte Primării din Județ, urmând ca subvențiile să fie preluate de acestea.

Practic, în momentul de față avem de-a face cu o descentralizare a subvențiilor. În loc ca acestea să fie plătite de Consiliul Județean către Compania de Transport Public, lucru pe care ordonanța îl interzice, fiecare Primărie membră a ADI Transport Arad își va plăti singură subvențiile pentru călătorii din jurisdicția ei.

Consider declarațiile din presă ale domnului deputat Tripa ca fiind total lipsite de responsabilitate! Un atac politic gratuit și foarte slab argumentat. Asta e tot! Sunt surprins cu atât mai mult, cu cât măsura criticată vine să repare o problemă legislativă creată de Guvernul PSD în vara acestui an, în momentul adoptării OUG 51/2019. Măsurile pe care le întreprindem sunt în folosul acelor cetățeni care beneficiază de subvenții! Nu înțeleg cum un reprezentant al unui partid ce are ca doctrină dreptatea socială poate să critice o asemenea inițiativă!” a declarat Iustin Cionca, Președintele Consiliului Județean Arad.

Prevederile noii asocieri intră în vigoare începând de mâine 03.12.2019 în condițiile în care vechiul contract de transport încheiat între Consiliul Județean Arad și CTP Arad a expirat astăzi.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news