joi, decembrie 1, 2022

Florin Tripa: „Legumicultorii din județul Arad și crescătorii de ovine prind curaj, stimulați de programele guvernamentale de susținere”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Deputatul PSD Florin Tripa remarcă cu satisfacție că tot mai mulți producători arădeni din sectorul legumicol au beneficiat în ultimul an de ajutoare financiare guvernamentale, ca parte a programului național de minimis. Eforturile guvernării PSD de a readuce pe mesele românilor produse românești, sănătoase și a impulsiona în același timp agricultura autohtonă sunt încununate de succes iar județul Arad reprezintă un exemplu pozitiv în acest sens.

„Cifrele și statisticile vorbesc de la sine iar rezultatele sunt mai mult decât încurajatoare, în condițiile în care producătorii din localitățile Aradului, cu tradiție în sectorul culturilor, au primit un impuls puternic pe linie de finanțare. Mă gândesc în primul rând la continuarea programului național de sprijin pentru tomate, o componentă importantă a strategiei guvernamentale de relansare a agriculturii românești. Legumicultorii din Curtici, Macea, Iratoșu, Apateu, Șiria, Pâncota, Seleuș și multe alte localități arădene, se regăsesc pe lista producătorilor agricoli, persoane fizice și juridice care beneficiază de schema de ajutor de minimis.

Pentru conformitate mă văd obligat să vă dau câteva cifre edificatoare pe anul anterior, vorbim despre 3.809.000 lei in 2018 pentru Arad pe linie de tomate, știind că valoarea ajutorului de minimis este de 3.000 euro/beneficiar/an, iar sumele se plătesc într-o singură tranşă.

Ca o noutate, cultivatorii de usturoi vor beneficia din acest an de schema de ajutor de minimis care se desfașoară pe o perioadă de 3 ani, respectiv 2019-2021, iar sprijinul financiar este de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi și se calculează proporțional cu suprafața de pe care s-a obținut o cantitate minimă de 3000 kg/ha. Aici așteptări mari există din partea producătorilor din Apateu și Mișca unde conform datelor s-au înregistrat deja cereri de finanțare.

Nu trebuie să uităm despre ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, unde la nivelul județului Arad s-au primit 1.580.000 lei pentru oieri, plățile fiind efectuate toate la vreme prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Și în 2019 valoarea sprijinului financiar acordat persoanelor eligibile înregistrate în program va fi de 1 leu / kg lână comercializată.” spune deputatul PSD Florin Tripa.

Biroul de Presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news