Florin Tripa: „Primele plăţi pentru câştigătorii Start-Up Nation 2018 vor fi făcute săptămâna viitoare”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Un guvern responsabil este, printre altele, o echipă de specialişti care se ţin de cuvânt dar care ştiu să ţină cont de realităţile României, fiind atenţi la sugestiile oamenilor şi ale mediului de afaceri. Nimeni nu are soluţiile perfecte şi exact acest lucru îl reliefa ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Radu Oprea, referindu-se la modul în care ar trebui să se deruleze în viitor implementarea programului Start-Up Nation, spune deputatul PSD Florin Tripa.

„Înainte de toate, veştile sunt pozitive, mai ales că săptămâna viitoare încep primele plăţi şi deja s-au deschis liniile de finanţare iar agentiile regionale au primit bani pentru deconturile către câştigătorii Start-Up Nation. Aşa că scepticii, fie că sunt din presă sau mediul politic, nu mai au niciun motiv de a incrimina guvernul pentru culpe imaginare. Banii există şi ei vor fi distribuiţi la vreme !

Reamintesc că aplicaţia pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 a fost deschisă pe 27 decembrie 2018. Statul îşi propune să finanţeze 10.000 de firme prin acest program. Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă având normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.”, afirmă deputatul PSD Arad, Florin Tripa

Biroul de Presă al PSD Arad

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy