joi, decembrie 8, 2022

Forfotă printre INUTILI: Florin Galiș pleacă din ALDE… din orgoliu. Pe Eusebiu Pistru-l doare-n bască de orgoliul lui Galiș

 

„Mare” forfotă azi, în ALDE: Florin Galiș, fostul președinte al Organizației Municipale a ALDE Arad și-a dat demisia… deși, de la venirea lui Eusebiu Pistru (peste capul tuturor) în partid, a fost „mână moartă”… și, oricum, pe nimeni nu mai interesa dacă face sau nu parte din inutilul partid. Odată cu el, mai pleacă câteva personaje inutile.
În aceeași (lipsă de) ordine de idei, lui Pistru puțin îi pasă că pleacă Galiș dintr-un partid în care s-a insinuat… din cu totul alte motive decât cele din care demisionează Galiș. El spune că odată cu plecarea acestuia, „vin mai mulți”… inutili și ei.

Citiți-le declarațiile etalate cu acest inutil prilej:

[STATUS PE FACEBOOK]

Florin Galiş

„Astazi imi depun demisia din ALDE Arad. Nu e o decizie pripita, iar cei care ati urmarit replicile din ultima vreme intelegeti rostul demersului. Desi am incercat crearea unui dialog intern, am inteles ca s-a dorit de fapt, sa plec. Bine, le fac pe plac, pot da drumul la gratare si la boxe, sa curga vinul victoriei lui Pirus. Eustache Pirus. Dar, pentru ca: 1. Nu am fost niciodata singur; 2. Nu am facut politica doar pentru mine, ci pentru comunitate si pentru echipa care mi-a fost alaturi; 3. nu regasesc niciun spirit care sa respecte valorile legate de persoana, grup, valoare si bun simt in ALDE Arad si 4. …pentru multe alte motive pe care le-am explicat mai deunazi, nu pot sa plec de unul singur, asa ca am alaturi de mine cateva zeci de colegi din organizatiile de pe Valea Muresului, respectiv Savarsin si Varadia de Mures, carora le multumesc pentru ca au fost alaturi de mine in toate etapele in care ne-a dus aceasta experienta politica in ALDE. Si sunt convins ca vor mai fi si altii. Le doresc toate cele bune si colegilor onesti pe care ii las in ALDE si le multumesc pentru colaborarea pe care am reusit s-o avem in anul si jumatate care a trecut.

Cred ca un om poate sta in politica, asa mizera, efemera si nedreapta cum e ea, atata vreme cat mai poate oferi un minim de plus-valoare societetatii pe care si-a propus sa o serveasca. Desi multi prieteni, a caror parere o pretuiesc, m-au indemnat sa abandonez politica si sa ma dedic doar lucrurilor cu rost din viata mea, ma gandesc sa nu o fac inca. Dupa o cariera de aproape 20 de ani in care am fost un om de dreapta, e clar ca optiunile mele viitoare se vor indrepta tot in aceasta zona. Dar, despre acest subiect voi reveni. Cele bune, voua, prieteni.

PS: Am fost astazi, personal, sa depun demisia despre care fac vorbire mai sus. Cand colo, ce sa vezi?! Catre orele 11, sediul ALDE Arad e ÎNCHIS!!! Cat de jenant, din partea unui partid!! Cu de va ocupati, domnilor de la ALDE, doar cu chiolhanuri? Am facut poze, ca sa nu credeti ca exagerez….penibil!”

…………………………………….

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Eusebiu Pistru: „Fiecare are dreptul să-și aleagă drumul propriu”

Întrebat cum comentează demisia fostului președinte interimar al ALDE Arad, deputatul Eusebiu Pistru, actualul lider județean, a declarat că „o demisie nu se comentează, fiind un act unilateral de voință, se ia act de ea”. Totuși, Pistru adaugă că Galiș nu a fost tocmai corect atunci când a vorbit despre voința de dialog în interiorul filialei. „Nu știu de ce dl Galiș susține că nu a existat dialog, domnul Șcheau l-a contactat de mai multe ori în această perioadă să discutăm, să analizăm, cum putem contribui fiecare la consolidarea organizatiei. A refuzat elegant, printr-o glumă propunerea domnului Șcheau spunând „Aștept să vină primăvara și mai vorbim”. Atitudinea domului Galis confirma faptul ca acesta nu s-a împăcat cu gândul că a fost schimbat din funcție. A fost o decizie a conducerii nationale.

Respect decizia, dar motivele pentru care nu a vrut să facă echipă nu stau în picioare.

În ceea ce privește echipa ALDE Arad, pot să vă confirm că există interes, săptămânal numărul celor care fac pasul catre ALDE este în crestere, chiar dacă cei care parăsesc echipa încercă să transmită alt mesaj. Muncim la reconstrucția organizației, consolidăm și înființăm organizații în teritoriu. Aceste lucruri se vor vedea la primele alegeri electorale. În ceea ce mă privește, îmi văd mai departe de treabă, alături de cei care sunt în echipă, pentru ca ALDE Arad să fie acolo unde merită, o organizatie puternică, profesionistă și cu rezultate”, a declarat deputatul Eusebiu Pistru, președintele ALDE Arad.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news