ȘTIRI

Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze are planuri interesante pentru ultima parte a anului

 

Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze și-a prezentat obiectivele pentru a doua parte a anului, în cele ce urmează citând de la conferința de presă susținută miercuri, 9 septembrie, 2020, la sediul de pe „Revoluției”.

„Volumul al IV-lea al cărții «Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze» e finalizat și așteaptă să intre la tipar. Cuprinde textele a peste 40 de lideri de opinie din Arad, cele mai multe pagini aparținând presei care a scris despre activitatea Forumului. În peste 500 de pagini, ziariști, istorici, medici, profesori din învățământul universitar și preuniversitar, filosofi, manageri își exprimă punctele de vedere cu privire la civilizația chineză și dialogurile româno-chineze. Acest volum nu trebuie să moară. Cartea așteaptă să fie finațată de Centrul Municipal de Cultură Arad”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

A VI-a ediție a simpozionului internațional „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze” este propus pentru începutul lunii noiembrie, acesta urmând să aibă loc sau online, sau cu distanţare fizică, în funcţie de evoluţia sau involuţia pandemiei. „Avem cereri de participare şi din alte judeţe, astfel încât urmează să face o selecţie a lucrărilor care vor fi prezentate. Nu este un simpozion ştiinţific, dar are o ţinută elevată de abordare şi de prezentare. Este o manifestare care a prins deja foarte bine în Arad şi s-a impus prin prezeţa tuturor oficialităţilor locale”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

În ceea ce priveşte expoziţia foto Made in China, aceasta va avea loc pe 18 septembrie, organizată de Foto Club Pro Arad, la iniţiativa artistului fotograf Nelu Scripciuc. Printre invitaţi se numără Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Eugen Negrea şi preşedintele Foto Club Varadinum Oradea, Ovi D. Pop. „Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze e copartener al Foto Club Pro Arad în organizarea acesetui eveniment, care va avea loc în curtea Muzeului de Artă”, a ţinut să precizeze prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Reprezentanţii Forumului au fost invitaţi să scrie alături de personalităţile care vor da viaţă volumului „China și România. Dialoguri între civilizații și schimburi culturale”, ce urmează să fie publicat de Ambasada Chinei.

În încheiere, Ana Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio i-a mulţumit preşedintelui Forumului pentru buna colaborare. „Vreau să vă mulţumesc pentru buna colaborare şi să vă felicit pentru realizarea celui de al IV-lea volum al cărţii «Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze» unde toate membrele Con Brio au lucrări publicate. Felicitări şi vă stăm alături”, a încheiat Ana Maria Dragoş.

Critic Arad, 11 septembrie 2020 12:24