duminică, septembrie 25, 2022

Fostul deputat, Lia Ardelean – SCRISOARE DESCHISĂ: „Lăsați țăranul român să-și vadă de treabă!”

 

SCRISOARE DESCHISĂ

Domnului Ministru al Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela,

În calitate de simplu cetățean, însă în numele a numeroși arădeni și nu numai, vă rog să veniți în sprijinul țăranilor români, deoarece situația în care se află aceștia impune intervenția autorităților statului. V-am auzit cu câteva zile în urmă, când ați fost în vizită în punctul de trecere a frontierei Nădlac, spunând că oamenii se pot deplasa corespunzător pentru a efectua muncile agricole de care sunt responsabili. Pe de altă parte, ministrul Agriculturii a afirmat că doar cei care au ca singură sursă de venit activitatea agricolă se pot deplasa fără a fi sancționați, fapt care nu mi se pare corect.

Fac un apel public la dumneavoastră să precizați clar în următoarea Ordonanță Militară posibilitatea românilor de a se deplasa înspre locurile unde au proprietățile agricole, fără a fi pedepsiți, pentru a-și îngriji grădinile, livezile, animalele!

Pentru foarte mulți dintre oameni, mica grădină înseamnă diferența între o viață sub limita sărăciei și depășirea acesteia, prin asigurarea unui minim necesar hranei de zi cu zi. De asemenea, animalele pe care le au nu pot rămâne părăsite, nu pot fi lăsate să moară de foame!

Mulți dintre cetățenii aflați în aceste situații vor risca pentru că nu au altă soluție și pentru că au încredere în veridicitatea declarației dumneavoastră. Nu-i dezamăgiți!
Starea de frică nu cred că ajută pe nimeni, dimpotrivă!

Lăsați țăranul român să-și vadă de treabă!

S-ar putea ca în scurt timp micile gospodării să însemne foarte mult în supraviețuirea românilor și în menținerea sănătății celor ce au o palmă de pământ sau un animal pentru consumul propriu!

Cu deosebită considerație,

Lia ARDELEAN

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

 1. FOARTE BINE LASATI NE SA NE VEDEM DE GRADINILE NOASTRE SA NE COMPLECTAM PENSIA SA AVEM O SALATA .O CEAPA DIN GRADINA NOASTRA .NU NE DESFIINTATI CU TOTUL.
  CUM RAMANE CU JOCUL INTINS MIE PRIVIND INTABULAREA A JUMATATE DE TEREN AGRICOL .DIN 2006 SUNT LA USILE VOASTRE CU RECLAMATII PTR INTABULAREA A 1/2 HA TEREN AGRICOL .AU PUTUT AJUNGE RECLAMATIILE SI LA COMISIA PTR ABUZURI BUCURESTI NU V A MISCAT NIMIC DIN LOC VOI SUNTETI LEGEA EU AIA CALCATA N PICIOARE PTR CA M ATI DUS CU ZAHARELUL M ATI TARAGANAT M ATI PLIMBAT PANA MI A IESIT PE OCHI .ASTA E ROMANIA CURATA NORMALA .
  MAI UN PIC SI ATI FI SCAPAT DE MINE DACA ATI FI APROBAT CARANTINAREA CU CONTAMINAREA IN HOTELURI A PERSOANELOR PESTE 65 ANI.
  DIN PARTEA MEA NUMAI RUSINE RUSINE RUSINE.
  ACELORA CARE NU RESPECTA LEGILE CONSTITUTIA STATULUI NU VA MAI BATETI JOC DE MINE CU NEINTABULAREA TERENULUI .DORESC CA CEI VINOVATI SA RASPUNDA DACA SE MAI POATE N TARA ASTA …
  SA VA LUMINEZE DUMNEZEU MINTILE IN A PROCEDA CORECT IN REZOLVAREA PROBLEMELOR NOASTRE

Comentariile sunt închise.