SPORTURI

[FOTBAL] Noi modificări privind Licența PRO. Din 2021 echipele din Liga 1 sunt obligate să dețină licență de portar

Directorul Școlii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Dan Apolzan, a intervenit în mass media pentru a preciza câteva elemente referitoare la noi cursuri.
Începe o nouă licență, UEFA – A, UEFA – B și UEFA Elita – Juniori.
Între timp, a apărut o nouă licență, cea de portar, în premieră pentru România. Este a doua licență ca valoare după licența Pro. Se va face în fiecare an (n.r – 16 cursanți), până în 2020, iar din sezonul 2021-2022 va fi obligatorie pentru echipele din liga 1, adică fiecare club trebuie să aibă un astfel de antrenor cu portarii.
La fel va fi și pentru cei care conduc academii sau centre de copii si juniori, care vor avea obligativitatea să obțină licenta Elita – Juniori, începând cu sezonul 2020-2021, valabilă pentru Liga 1 si Liga a 2-a, precum și pentru coordonatorii cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori care participă în campionatele naționale de Juniori Republicani (Juniori A și B, indiferent dacă participă in campionatul regular sau în Liga Elitelor). 16 admiși anual va avea fiecare curs.
Începând cu sezonul 2017-2018 echipele din Liga 2 vor fi obligate să aibă pe bancă un posesor de licență UEFA Pro.
Mulți îți doresc să profeseze în altă țară, pentru că este recunoscută în toate țările europene. Rularea antrenorilor atât de des la o echipă la alta nu va aduce niciodată rezultatele așteptate.
Prin apariția acestor centre de excelență, care au antrenori specializați,  vor apărea și rezultate, dar este nevoie de timp.
Foto: Libertatea.ro

Cosmin Gherman, 5 iulie 2017 7:56