POLITICE

Francisc Kempf: „Îmi propun să existe transparență totală în administrația locală”


[COMUNICAT DE PRESĂ]

Francisc Kempf: „ Îmi propun să existe transparență totală în administrația locală”

„Din martie 2016 am solicitat filmarea tuturor ședințelor de consiliu local în comuna Vladimirescu și acest demers l-am făcut exclusiv din dorința unei transparențe totale din partea administrației în relația cu cetățenii. La acel moment, în 2016, această propunere a mea, făcută din postura de candidat pentru funcția de primar, a fost privită cu reticență. Cu toate acestea, inițiativa a fost implementată și astfel toți cetățenii din Vladimirescu și satele aparținătoare au putut urmări ședințele de consiliu local, ce proiecte sunt în dezbatere și supuse aprobării și cum votează consilierii care îi reprezintă în consiliul local.

Totodată s-a dezvoltat pagina de internet a primăriei iar cetățenii comunei pot urmări în timp real aceste ședințe, fapt care, înainte de anul 2016, era imposibil pentru că pur și simplu nu se dorea ca cetățenii să vadă ce se întâmplă în aceste ședințe, deși aveau tot dreptul să o facă. La momentul actual s-a creat deja o arhivă electronică a ședințelor de consiliu din ultimii patru ani, iar oricine dorește să revadă o ședință, o poate face.

Această pagină de internet a primăriei trebuie constant îmbunătățită și trebuie să conțină și multe alte informații concrete pentru o transparență totală a administrației având în vedere că, în esență, toate deciziile se iau uzând de banul public. Astfel, apreciez că fiecare cetățean trebuie să poată avea acces la datele de interes public de la licitații, de exemplu,  inclusiv să fie publicate numele firmelor câștigătoare, să fie publicate date cu privire la bugetul local, impozite și taxe, date privind vânzarea de terenuri în comună, inclusiv cu publicarea numelor celor care au cumpărat acele terenuri  și prețul la care a fost adjudecat. Totodată, pentru o mai bună și rapidă comunicare între instituție și fiecare cetățean, se impune și o rubrică pentru întrebări și reclamații din partea cetățenilor, rubrică de care să fie responsabil un angajat al primăriei și care să răspundă cu promptitudine acestor solicitări cetățenești.

Cu certitudine, aceasta este una dintre promisiunile pe care nu numai că o fac, ci pe care o voi implementa fără tăgadă, după câștigarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020. Pentru mine, cel mai important este ca fiecare cetățean să aibă acces ușor la orice informație publică, să aibă posibilitatea de a-și exprima nemulțumirea sau să adreseze sugestii celor care administrează comuna. Numai împreună și numai prin comunicare transparentă putem face din comuna noastră un loc de care să fim mândri.

Cetățenii știu că sunt un om de cuvânt și multe proiecte pe care le-am inițiat au fost implementate, nu s-au pierdut printre promisiuni. Deviza mea este „Fapte, nu vorbe! Ein Mann, ein Wort! ” – a transmis Francisc Kempf, consilier local PSD al Comunei Vladimirescu.

 O dovadă de „matematică elementară” de edil:
https://www.facebook.com/vladimirescu1752/videos/2790882100988400/?v=2790882100988400

Critic Arad, 10 august 2020 10:58

kempfKempf_Vladi