Furtuna. Reportaj din casă

 

Când e furtună, tâmpitule, stai în casă, tâmpitule! Scrie și-n Bilbie să stai în casă, tâmpitule și scrie și pe site-urile oficiale de meteo – inclusiv Busu îți zice să stai acasă, tâmpitule! Și găinile se închid în coteț, tâmpitule, și vitele se bagă-n grajd, și animalele pământului fug sub pământ, iar oamenii se bagă sub plapumă – măcar dacă mori, să mori în cotețul, grajdul, pământul sau sub plapuma ta, tâmpitule.

Îți tragi roletele, tâmpitule, sau îți blindezi ferestrele, stingi becurile și te pui pe „alarmă”. Îți lași un colț  de fereastră liber, tâmpitule, ca să contemplezi ce ți se întâmpla dăcă ieșeai afară, tâmpitule. Nu ieși din hotel să vezi „ce fain îi afară” dacă ești în excursie, tâmpitule, și nici din birt, ca să te dai batman, dacă ești la birt, tâmpitule. Dacă ești ziarist și te prinde la job – stai și copiază de la tâmpiții care se pun live pe facebook „din mijlocul furtunii”, tâmpitule, nu fii fraier! Dacă te-a prins la volan, csf, ncsf, tragi pe dreapta unde găsești doi-trei pereți… știi tu cum să faci, tâmpitule!

În casă fiind, te alinți cât suntem de tâmpiți cu toții raportat la o furtună și te rogi frumos să nu moară nimeni, iar furtuna să treacă fără a lăsa în urmă altceva decât un sentiment de teamă și respect pentru cele-care-sunt-peste-puterea-noastră-de-anticipare. Faci o poză despre cum arată Cerurile după furtună și taci despre subiectul ăsta…

P.S. Respect celor care iubesc cu adevărat furtuna – nu prostii!…

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy