Front 7 REPORTAJE

GARCEA și SUSPECȚII SĂI. O poveste din care reiese că dacă ești prea tânăr pentru exigența unui ECHIPAJ, ai probleme dacă te duci la SERVICIU, dar dacă ai peste 65 de ani, poți să stai la coadă la LANGOȘ

 

În fiecare zi sunt difuzate restricții de circulație pe toate canalele media, dar în fiecare zi văd bătrâni pe stradă de cinci ori mai mulți decât cei de sub 50.
În fiecare zi restricțiile sunt tot mai dure, dar degeaba. Plimbăreții majoritari sunt tot cei trecuți de 70.
Sunt convins că nicio primărie nu a făcut până acum o listă cu cei trecuți de 65. Logic ar fi ca toată atenția să fie concentrată pe cei cu risc major de deces, dar e clar că nimeni nu i-a sunat să îi întrebe de ce au nevoie, pe unde se plimbă, dacă vor ajutor la cumpăraturi sau cum stau cu sănătatea.
Numărul predominant de pensionari pe stradă nu are decât o explicație.
Explicația este că poliția și armata vânează cai verzi pe pereți.
De ce?
Pentru că în loc să patruleze pe străzi și să îi legitimeze pe cei mai în vârstă, se postează la aceleași locuri în care pândeau (uneori din boscheți) șoferii vitezomani sau alcoolici. Încă poliția nu a înțeles că ideea este de a ajuta populația, nu de a da amenzi.

Ieri m-a oprit un Garcea la intrarea în Arad dinspre Pecica, fără să se prezinte, dojenindu-mă cu degetul arătător:

Știi de ce te-am oprit? Ca să îmi arăți trei acte.

M-am simțit ca în clasa a treia fără lecția făcută.

În spatele lui Garcea, unul de la armată îmbrăcat în camuflaj cu degetul pe trăgaci se impiedică într-o groapă când se apropie de mașină – am fost convins că o să tragă în mașină, noroc că avea siguranța pusă. Le arăt adeverința de la serviciu, legitimația și buletinul.
Garcea începe să urle nervos:

– Nu ai declarație pe proprie răspundere că ești în interes de serviciu, o să îți fac dosar penal!

Nu intru în alte dezvăluiri inutile (stupide) ale evenimentului: ce vreau să subliniez e că Garcea a „prins” cinci camioane și șapte oameni care mergeau în interes de serviciu „în flagrant delict”.

Mă întreb dacă nu e nici unul mai inteligent din toată poliția sau guvernul ăsta care să studieze pe ce categorie de vârstă ar trebui să se concentreze, să facă o triere a priorităților? Pe bune, toți sunt Garcea?…  N-aveți în dotare personal cu facultatea de judecare a situației? Niciun echipaj cu un exemplar care știe să interpreteze o lege? Pentru că am mai văzut trei echipaje la ieșirile din oraș. Nici măcar un echipaj care să oprească vreo persoană în vârstă în oraș. Se concentrează numai pe ăștia tineri – „potențial neliniștiți”.

Unchiu’ Chimu m-a învățat că animalele se adapă din același loc, până nu sunt deranjate. Dacă dadeai o tură pe lângă chioșchurile de cartier ai fi văzut mai mulți bătrânei la adăpat, dar poliția face ce are ordin să facă – stă pe arterele principale de intrare în oraș, pentru că pe acolo presupun niște generali că intră virusul.

Toată izolarea asta a noastră este aiurea atât câtă vreme cei cu bun simț respectă noile reglementări. Iar cei care sunt potențialii morți și cei proaspeți veniți  de la furat din străinătate se plimbă pe străzi.

S-a văzut că în spitale organizarea e zero: poliția oprește pe cei care muncesc și guvernul încă se bâlbâie în legi. Iar economia nu se știe cum va supraviețui!

N. Red: apropo…

Articol asociat:

[ACTUALIZARE] În marea lor IMBECILITATE, guvernanții AU GREȘIT FORMULARELE de IEȘIT DIN CASĂ, așa că… ACESTEA-S CELE VALABILE (cel puțin până la „următorul ordin”)!

 

 

Marian Coseri, 28 martie 2020 7:53

https://centaur.ag/wps/antibiotics/