ȘTIRI

[GEST UMANITAR] O fetiță de 13 ani fără adăpost, găsită de o patrulă de JANDARMI tremurând de frig în GARA ARAD, a fost condusă într-un Centru de criză [VIDEO]

 

[BULETIN INFORMATIV AL INSPECTORATULUI JUDEȚEAN DE JANDARMI ARAD]

Minoră în vârstă de 13 ani, fără adăpost condusă de jandarmi într-un centru de plasament

Luni, 26 februarie a.c., în jurul orei 22:15, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat în serviciu de ordine și siguranță publică, a observat în zona Gării CFR, din municipiul Arad, o fetiță minoră, imbrăcată sumar și neînsoțită.

Apropiindu-se de aceasta, plt. maj. Rada Radu împreună cu plt. adj. Moț Carmen au observat că fetița era încălțată cu pantofi sport de vară, care prezentau urme vizibile de umeazeală, fără mănuși și tremurând de frig. Având în vedere temperatura foarte scăzută, si avertizările de vreme rea, jandarmii fără să stea pe gânduri au urcat fetița în autospecială rugând șoferul să seteze sitemul de ventilație la capacitate maximă, pentru a oferi un confort termic cât mai ridicat. Trecând la identificarea fetiței, jandarmii au constatat că se numește Margareta I., în vârstă de 13 ani iar conform celor declarate, aceasta susține că are domiciliul în com. Felnac județul Arad, dar nu mai locuiește de multă vreme cu părinții, la momentul actual fiind fără adăpost.

Jandarmii au hotărât să o conducă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Centrul de criză –Arad.

Ajunși la centru, jandarmii arădeni au fost întâmpinați de psihologul de serviciu, care au preluat fetița, și după ce au schimbat-o de hainele ude, i-au oferit o masă caldă și au înlocuit țevile de termoficare unde era obișnuită să doarmă cu un pat clad și confortabil.

Mulțumim pe această cale celor doi colegi care au dat dovadă de solidaritate și-i felicităm pentru activitatea de ajutorare a unei minore de numai 13 ani, pe care viața încă de mică a supus-o la grele încercări.

Pe pagina de facebook a Jandarmeriei Române a fost postat mesajul însoțit de videoclipul care urmează:

Margareta este o fetiță de 13 ani din Arad. Ea a fost găsită pe străzi de un echipaj de jandarmi. Era înghețată, îmbrăcată sumar, cu încălțăminte de tip adidas și fără mănuși, iar hainele erau umede. Plutonierul major Rada Radu și plutonier adjutant Moț Carmen n-au stat prea mult pe gânduri și au condus-o pe Margareta la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. Aici, la centru de asitență socială, fetița a fost schimbată de hainele ude, a mâncat, a făcut un duș si a fost luată în grija psihologilor de la centru.

 

Margareta este acum în siguranță

Margareta este o fetiță de 13 ani din Arad. Ea a fost găsită pe străzi de un echipaj de jandarmi. Era înghețată, îmbrăcată sumar, cu încălțăminte de tip adidas și fără mănuși, iar hainele erau umede. Plutonierul major Rada Radu și plutonier adjutant Moț Carmen n-au stat prea mult pe gânduri și au condus-o pe Margareta la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. Aici, la centru de asitență socială, fetița a fost schimbată de hainele ude,a mâncat, a făcut un duș si a fost luată în grija psihologilor de la centru.

Posted by Jandarmeria Română on 27 Februarie 2018

Critic Arad, 27 februarie 2018 6:54