duminică, februarie 5, 2023

Ghinion în serie pentru un sexagenar cu dizabilități de pe Strada Dobrogei, nr. 13, căruia i-a luat foc casa azi-noapte iar acum e la spital, intoxicat cu fum [FOTO]

La ora 00:46, Serviciul de Ambulanță Județean Arad a anunțat că a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit în municipiu, pe strada Dobrogei, nr.13 (la limita zonei „6 Vânători” cu liniile ferate) „casă particulară, ulterior se afirmă că e posibil sa fie și o victimă.”

„Victima de sex masculin cu dizabilități de 63 ani (AVC în antecedente) a fost evacuată, conștientă, stabilă hemodinamic și respirator.  Inițial s-a alocat un echipaj SAJ cu asistent, ulterior se trimite și  echipaj SMURD  C1 Arad…”

„Victima prezintă ușoară intoxicație cu fum fiind transportat de către echipajul SAJ la UPU-SMURD al SCJU Arad” a mai transmis SAJ Arad înainte de ora 1:00.

ISU Arad a întocmit și trimis comunicatul de presă la ora 8.00

În această noapte, în jurul orei 01:00, pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din municipiul Arad, strada Dobrogei.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului cât și în interiorul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 100mp.

Din interiorul casei a fost evacuat proprietarul casei, un bărbat în vârstă de 65 de ani, conștient și cooperant, care a fost preluat de echipajul medical SAJ și transportat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare.

În urma incendiului produs din cauza unui scurtcircuit, au ars 5 încăperi ale casei cu bunurile aflate în interior și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100mp.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” Arad reaminteşte cetățenilor măsurile care trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

❗️Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.
❗️Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiator, aerotermă, reşou, fier de călcat, lampă, televizor şi altele asemenea;
❗️Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
❗️Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
❗️Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent.
❗️Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (radiator, frigider, reşou, aerotermă, maşina de spălat etc.). Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
❗️Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.
❗️Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;
❗️Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
❗️Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news