SPORTURI

Gimnasta Iulia Berar de la CSM Arad s-a retras din activitate. Doar Ayiana Marinescu mai reprezintă clubul la Naționalele de Junioare din acest an

 

Una dintre marile speranţe ale gimnasticii româneşti, fostă componentă a lotului naţional de senioare, Iulia Berar s-a retras din activitate! Sportiva legitimată la CS Municipal Arad a luat această decizie în urma accidentării grave suferite în toamna anului trecut, când a ratat participarea la Campionatele Mondiale. Operată la ligamente, Iulia s-a retras din activitate: „Nu mai vrea să facă performanţă, nu şi-a revenit prea bine după operaţie şi a decis să renunţe la gimnastică”, spune antrenorul de la CSM Arad, Ciprian Hegyi.

Astfel, doar o gimnastă va mai avea competiţie în acest an: „În 17-19 noiembrie sunt programate, la Ploieşti, Campionatele Naţionale de Junioare, unde doar o gimnastă de-a noastră se încadrează ca şi vârstă, celelalte fiind mai mici. Este vorba despre Ayiana Marinescu, care va concura la categoria junioare 2, nivel 3, 11 ani, ea urmând să concureze pe toate aparatele”, mai spune Hegyi.

Ayiana Marinescu, noua speranţă pentru CSM Arad

Micile gimnaste de la CSM Arad s-au pregătit pe plan local, iar sub comanda antrenorilor Ciprian Hegyi şi Carina Franiov se pregătesc, la performanţă, 18 sportive: „Datorită restricţiilor cu pandemia de coronavirus, nu am putut participa la competiţii, astfel că am rămas acasă, pentru a ne pregăti cât mai bine. În acest an doar Ayiana are competiţie”, conchide antrenorul arădean. Ayiana Marinescu a obţinut, în 2019, două titluri de vicecampioană naţională de junioare III, nivel 2 (10 ani), la individual compus și paralele, dar a fost și medaliată cu argint naţional alături de echipa CSM-ului, la aceeaşi categorie.

 

Cosmin Gherman, 14 octombrie 2020 8:42