Front 7 INVESTIGATII

Gospodărirea Comunală Arad a ajuns TERITORIUL unei MAFII POLITICE, condus tiranic de FINUL Tiberiu CIUL, supervizat de NAȘA Geanina PISTRU și protejat de MARELE PARTID

 

Produs al „Universității de partid și de stat Aurel Vlaicu din Arad” – Facultatea de Științe Economice -, promoția 2003, cu un master în „Adminstrarea Financiar Contabilă a întreprinderii” (certificat în 2007), Tiberiu Nicolae Ciul și-a început cariera în 2005 ca economist la Astra Vagoane Călători S.A. întâi ca „simplu birocrat” (2005-2006) în curs rapid de „specializare”, după care imediat și vreme îndelungată (2006 – 2015) impunându-se ca Șef Achiziții – Comercial la aceeași firmă producătoare (printre altele) de „material rulant urban” (tramvaie).

Concomitent (deci incompatibil) a „frecat-o la cald” la partid până când NAȘA (nașa tuturor liberalilor arădeni – s-o spunem clar), Genina Pistru, i-a făcut rost de o „rampă adevărată de lansare”: membru în Consiliul de Administrație la Compania de Transport Public (care, ce coincidență!, tot de „material rulant urban” se ocupă). De acolo, tot pe filieră de partid și tot concomitent-incompatibil (fără să părăsească, de facto, obiectivul ASTRA) s-a insinuat la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, unde, pe fondul „mătrășirii tristei amintiri Nicolae Băcanu (2013)”, a devenit director general-adjunct și, pe și mai repede-înainte, director general. Numai Gheorghe Seculici știe cât de greu i-a fost să scape de el și cât de bucuros a fost de acest eveniment…

Practic, CV-ul lui Ciul este mai dependent de doamna („că-i o doamnă, totuși!” – cităm din noi înșine) Geanina Pistru decât de părinții săi naturali, Tibi, așa cum îl știm noi (pentru că altfel, nu-l știa nimeni!) fiind creația exclusivă a „contesei de Hășmaș”, în atât de mare măsură încât în CV-ul Geaninei Pistru ar fi corect să fie trecut, la „realizări profesionale”, CV-ul lui Tibi Ciul – nu e corect, e chiar NEDREPT ca asemenea cariere să nu își pomenească „zeul protector”!
…sau măcar să-și prezinte Europass-ul așa:

 

Din 2017, de când a fost numit tot pe aceeași „linie de partid”, ocupă fotoliul de director al Gospodăririi Comunale Arad S.A. – și acolo va înlemni până ce nu-l ia DNA-ul (deocamdată… niciodată)

Infiltrat direct director, prin NUMIRE (ce concurs?… „ești prost?!”), în anul 2017 la Gospodărirea Comunală, definitiv de anul ăsta cel puțin încă un cincinal, Tibi a făcut TOT ce trebuie pentru partid, curățând A.G.A. și C.A.(aici, componența actuală a celor două foruri decizionale ale societății) de incomozi de la alte partide și independenți critici, oferind clientelei (de-alde Marius Gondor – inspectorul-șef al Inspectoratului Școlar), Florin Mariș sau Bogdan Boca (niște „nimeni”, de altfel), pentru nimic („Nici nu i-am văzut la față pe oamenii ăia… țin câte o ședință pe lună – mai nou de când cu pandemia, online am auzit” – conform a 99% din angajații societății), 20% din salariul său de 16.000 de lei brut (9000 de lei net). Generos până la cataramă cu mica dar foarte activa sa clică (numai avocaților angajați să-l apere exclusiv pe el le dă 2000 / om / lună), își umilește colegii până-i aduce în pragul demisiei sau, mai rău, a atacului cerebral (nu dăm numele oamenilor care au pățit asta, că și așa-s destul de necăjiți!).

„Se poartă ca un zbir cu toată lumea!… Urlă la oricine, jignește colegi în vârstă, femei căsătorite, oameni cu studii și competențe superioare alor lui – și nu urlă doar la noi: așa face și în Primărie și oriunde se duce, în instituțiile statului. ” – ne tot spun 51% dintre angajați (ceilalți lucrând la el la casă, fiind mai timizi sau deja obișnuindu-se) de luni de zile încoace. „A reușit să dea afară… «să se scape de ei», cum zice el, toți oamenii cu caracter care îl puteau urmări ce face sau pune în umbră… pentru că de fapt ăsta-i scopul: să nu fie urmărit ce face!” – ne redau aceleași surse strategia golănesc-istorică a acestui Tibi.
„Păi ce face Ciul, de nu trebuie urmărit?” – întreabă restul lumii care nu lucrează la G.C.A.
„Achiziții face!” – răspunde Corul Robilor (vezi VIDEO ATAȘAT și ascultați Verdi în continuare, la care nu vă place „modul de abordare al acestui subiect”).
… asta fiind ultima lui achiziție importană – Adelina Bălășcău, secretara perfectă

adusă direct de la el din Beliu… ca să nu mai aibă nici probleme cu distanța (bravo, Don Juane!… ce să-ți zic io… așa, cu bani, poate tot prostu`!)… și pe cât facem pariu că viitorul Șef Compartiment Achiziții?! (Numai ce și-a trimis-o „la curs”… deși n-are nici 6 luni de când și-a luat-o.)

La BANI, Tibi Ciul nu se încurcă cu „fraiereșteni”: FORD, ELGECON și  GAMANOR sunt firmele sale „de încredere și ajutor”

E greu să faci rost de acte privind achizițiile publice ale Gospodăririi Comunale – „ele ar trebui, conform legii, să fie publicate pe site-ul GCA, dar nici măcar nu s-a pus problema vreodată de așa ceva la noi în societate. Actele importante se află într-un server dedicat, sub o parolă la care acces doar el, și nici măcar noi nu aflăm despre ele, decât după ce le vedem în curte,  pe stradă sau… la el acasă, în poze!” – ne rezumă cum stă treaba un angajat mai curajos.
Spre ghinionul multora, documentările noastre nu stau în informațiile făcute publice de autorități și li se rupe de parola lui Ciul, așa că „avem di tăti”… aici un scurt colaj – în curând, tot dosarul:

„Noi nu avem acces la achizițiile de pe SEAP pe care le face efectiv de capul lui, nici la negocieri de sume mari. El e singurul care știe ce face acolo… și a adus-o pe secretară, și-a concediat șoferul și și-a făcut o adevărată fortăreață din biroul ăla – pe scheletul fostului sediu, trei sferturi din clădire reprezintă biroul lui, iar cei de la TESA sunt cuibăriți în niște birouri strâmte, ca un fel de boxe-anexă la hol” – ne încadrează în cadru o sursă care merge des prin zonă (da, trebuie să facem o filmare acolo, neapărat!). „Biroul său din Aradul Nou e mai opulent decât al oricărui director de la orice instituție publică, deconcentrată sau firmă privată din Arad” – zice… dar lasă că „de dragul opoziției”, Adăpostul pentru câini de pe „Bodrogului”, la cât a costat, trebuia să arate ca un hotel de 5 stele… el fiind de maxim una – și aia bolnavă!

Cinci mașini mortuare a cumpărat de la Ford acum vreo șase luni. „Știm de ele, dar nu le-a văzut nimeni în lucru!” – jură angajații. „Știm că este una în curte, care acolo zace de luni de zile… dar i se plătește mentenanța și combustibilul” – ne șoptește altcineva, care ne și ajută cu o poză din unghiul potrivit:

„Asta nu-i cumpărată de la Ford” (edităm ulterior mergând pe mâna comentatorilor noștri, unii chiar mai informați decât noi), „dar în rest aveți 1000% dreptate”.
„Autoturismele sunt de la Verbiță, iar autoutilitarele snt de la Ford”
ne lămurește pe final altcineva… trimițându-ne și o poză cu un Ford mortuar:

Și pentru ca toate acestea să fie încununate de un succes de o evidență săritoare-n ochi… își face vilă în Micălaca!

Probabil sătul de a mai fi perceput, în „cercurile elitist-urbane”, drept un „țăran prost”, Tibi Ciul va deveni, în mai scurt timp decât oricare din cartier, un „micălăcean get-beget”, ultima sa achiziție „pe imobiliare” fiind o splendoare de loc de casă pe strada Digului, iar acolo îi veți puteți admira calitățile de „om gospodar” odată cu ridicarea casei pe acest teren al unui căsoi, cel puțin la fel de lipsit de modestie ca și cel din Bocsig… din moment ce îl vor ajuta toți angajații săi preferați din G.C.A. (organizând „clacă”, pe model vechi, așa cum a făcut și la el la țară… unde muncitorii au lucrat mai mult decât în tot centrul și cartierele Aradului la un loc).

De la Fordul lui fină-sa cumpără autoturisme, de la Gamanor, utilaje de care are și acasă, la Bocsig, iar cu Elgecon își face lucrările de construcții. N-are nici cea mai mică problemă în a se afișa cu patronul de la Elgecon în orice împrejurare, iar dacă ai chef să cauți atent la el pe Facebookuri (vezi că are două conturi… îți trebuie răbdare, că e inclusiv ultranarcisist!), îi găsești și îmbrățișați de beți! Utilajele cumpărate de la Gamanor le găsești și la el în curte, la țară… și chiar trebuie să fii Geanina Pistru ca să crezi că și le-a cumpărat din ăia 9000 de lei pe lună, concomitent cu Gospodărirea Comunală pe care o conduce… înspre pălăria lui!

Apropo… să nu uit să precizez și asta: cu Ciul n-am discutat despre Tibi (n-am muncit 20 de ani în presă, n-am citit 2000 de cărți aiurea și nici n-am îmbătrânit degeaba ca să cobor nivelul unui asemenea subiect discutând cu personajul său negativ) – deși poate o să fac compromisul (condiția fiind SĂ FIE DE ACORD SĂ ÎNREGISTRĂM TOATĂ ÎNTÂLNIREA ȘI SĂ O PUBLICĂM AICI!)… în schimb am abordat cu Geanina Pistru tematica, iar ea mi-a spus că „Tibi e un băiat bun și muncitor, la care ținem mult…”
Vă dați seama că după caracterizarea asta, n-am mai avut impolitețea de a-i replica doamnei că Aradul ăsta arată, de când a venit băiatul ei bun și muncitor, tot mai rău din punct de vedere al GOSPODĂRIRII COMUNALE… arată ca o comună zăpăcită de cap… că abrozia-i cât calul… că se taie copaci de-ampulea… că se plantează panseluțe de zici că așa trebuie… că cimitirele n-au garduri… că niciun parc nu-i ce trebuie… de astea…
Oricum, nu cred c-o interesa.

Lucian Valeriu, 27 mai 2020 1:42

mortuaracolaj-ciuladelina_balascauciul-casa2casa-ciul-2casa-ciul-3casa-ciul-1gca-5gca-4gca-3gca-1gca-2ciul-3ciul-4ciul-2casaciulciul-1avere-ciul3avere-ciul2avere-ciul1CIUL_PISTRU-1UntitledCIUL_PISTRU