ȘTIRI

Grefierele și întreg personalul auxiliar din JUSTIȚIE sunt în GREVĂ. REVENDICĂRILE lor sunt pline de ACUZAȚII GRAVE

 

De astăzi, 2 februarie și până vineri, 5, grefierii și întreg personalul auxiliar din cadrul Curții de Apel Timișoara își vor suspenda activitatea și nu vor efectua niciun fel de activități specifice funcției între orele 9,00 și 12,00.

Din câte se poate vedea în fotografiile atașate, corpul grefierilor din Palatul de Justiție din Arad sunt în protest la momentul de față, pichetând coridoarele.

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial a anunțat că protestul este determinat de „emiterea Deciziei nr. 15/29.01.2021 de către președintele Curții de Apel Timișoara prin care s-a dispus sistarea drepturilor salariale stabilite conform prevederilor art. 1 din Decizia nr. 191/RU/23.12.2020 emisă de președintele Curții de Apel Timișoara, în aplicarea Deciziei nr. 794/2016 a Curții Constituționale și a Deciziei nr. 23/2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept prin care s-a dispus uniformizarea modului de calcul al drepturilor salariale pentru desfășurarea acțiunii în aceleași condiții de vechime în muncă și în funcții pentru întreg personalul auxiliar de specialitate din cadrul CA Timișoara și al instanțelor judecătorești aflate în aria teritorială de competență”.

Sindicaliștii au catalogat decizia președintelui Mircea Crețu ca fiind „nelegală sub aspecte pe care le vom detalia în cadrul plângerii prealabile formulate în baza prevederilor legale în materia contenciosului administrativ și fiscal” și au acuzat „lipsa unei consultări reale anterioare emiterii deciziei în discuție”.

Începând cu data de 8 februarie 2021 vor fi organizate mitinguri la sediul curții de apel și al tribunalelor arondate, iar protestele vor continua până-și vor primi banii.

 

 

 

Lucian Valeriu, 2 februarie 2021 10:34

greva-grefieri-arad-5greva-grefieri-arad-4greva-grefieri-arad-3greva-grefieri-arad-2greva-grefieri-arad-1