Front 7 REPORTAJE

GRIJĂ MARE: NU merită să TE MUȚI nici ÎN, nici DIN Vladimirescu! [DOVEZI FOTO]

 

Povestea din spatele acestor imagini stă așa. Acțiunea se petrece în comunitatea rurală întitulată, generic, Vladimirescu. Sâmbătă fiind, iar noi puturoși de meserie, o să îi spunem simplu: Vlady.

Deci… Unul a cumpărat casa de la altu`. Baiul e că la un moment dat a încercat omu` să facă niște modificări prin casă, în sensul în care a bătut un cui și i-a picat tavanul în cap. A urmat un proces pe bani mulți, care a fost câștigat de cumpărător. Vânzătorul a  fugit în Germania.

Asta e povestea. Care e prima taină a poveștii? Vânzătorul e mare patron de firmă de construcții. Nu dăm nume, că nu știm. A doua taină e cumpărătorul. Din nou, nu dăm nume că nu cunoaștem. E mare sculă pe basculă la o bancă. Evaluator imobiliar.

Din câte observăm, nu știm cât se pricepe unul la construcții și ălalalt la evaluări. Noi îl căutăm pe cel ce scrie pe pereți și îi oferim un contract de muncă la noi (adică îl plătim tot în litere – n.red.).

A treia taină e că îi fain să stai în Vlady. Astfel de activități sunt tradiționale aici. A mai existat cineva, nu dăm nume, care și-a scris pe poartă, în loc de ,,Câine rău”, „Moldovean în gazdă”, precum și anonimul care a lipit un afiș la intrare pe care era întipărit mesajul: „Aici NU locuiește Adelin Vlai!”.

No, cum să te muți din Vlady?!

Cristian Titca, 1 februarie 2020 11:02

vladimirescu-4vladimirescu-3vladimirescu-1