Front 9 - Administrație ȘTIRI

Hai că pe-asta n-ai știut-o! Cum se fură haine din containerul pentru donații din fața Catedralei: CU COPILUL ÎNĂUNTRU

 

La metode ingenioase de furat am fost dintotdeauna în TOP… nu cred că există vreo nație care să ne fie superioară la acest capitol. Probabil că la jafurile cu violență ne „bat” câteva, însă la capitolul inventivitate și tupeu suntem campioni detașați.
Iată ce ne trimite un cititor, care a avut inspirația să urmărească cap-coadă un furt (de altfel, banal și cu prejudiciu infim… spre zero) la care nu cred că te-ai fi gândit:

„Ieri eram în stația de tramvai de la Podgoria, cea de lângă Catedrală. Două femei mai în vârstă (de etnie romă) și o fetiță alegeau și băgau în genți haine scoase afară din acel «container» (sau cum i se spune) unde se donează haine pentru săraci. Era plin de haine pe jos… Am pus mâna pe telefon și am sunat la POLITIA LOCALĂ. Îi explic la dispeceră care e problema și îmi răspunde cum că «se va INVESTIGA problema respectivă». Eram sigur că nu va veni nimeni.

Și ce să vezi, spre surprinderea mea, din acel container, pe acea gaură mică, iese un copil de vreo 5 ani: el era cel care arunca hainele afară din container.

După 10 minute au strâns tot ce au scos și au plecat… dar tot am așteptat 20 de minute să văd dacă apare cineva de la POLITIA LOCALĂ. Nimeni, din păcate.”

Cititorul nostru – căruia i s-a „pus pata” pe polițiștii locali  (mai aplicat, pe metodele prin care sunt aceștia îndrumați să-și facă treaba) are și o concluzie la această adevărată fază-simbol, care ne caracterizează orașul mult mai realist decât o poate face un scriitor profesionist:

„Înainte să li se dea mașini, îi vedeai patrulând pe jos prin oraș sau pe mal. Acum  nu îi mai vezi deloc prin oraș să patruleze,  chit că sunt plătiți din banii publici cu salarii de peste 4000 lei. Singura soluție este să patruleze pe jos (cum a făcut și Primarul Sectorului 5 Piedone: le-a spus ca mai au voie cu mașinile decâ atunci când cetățenii sectorul 5 o sa fie mulțumiți de ei.”

Și noi suntem în asentimentul lui (cum bănuim că știți deja)… dar aici problema e a mai multor autorități locale, nu doar ale celor indicate de cititorul nostru.

Lucian Valeriu, 7 mai 2021 3:01

haine-podgoria-2haine-podgoria-3haine-podgoria-1