POLITICE

HARTA CORUPȚIEI DIN ARAD în PERIOADA 2004 – 2020… o broșură „pe stil vechi” despre ciocoii „pe stil nou”

 

O interesantă broșură despre CORUPȚIA DIN ARAD a apărut… ca din neant și, de vreo câteva zile încoace, circulă în regim de samizdat și face furori mai ales în „lumea subterană a cămășilor albe”. Cărticica de 56 de  pagini e o publicație „pe stil vechi”, concepută dacă nu pentru deșteptarea celor care încă dorm, măcar pentru rememorarea cartografică a istoriei ultimilor două decenii.

„Redactat cu intenția de a-l pune în cunoștință de cauză pe fiecare arădean de votul pe care-l va acorda la alegerile din toamna anului 2020, acest text se dorește nu mai mult decât un rezumat-al-rezumatelor subiectelor politice din ultimii 20 de ani – o hartă a corupției din județul condus politic și financiar de aceeași gașcă de 16 ani încoace: gașca lui Falcă.

Broșura de față nu reprezintă o poziție partinică, iar cel care pornește cu prejudecata că este o „comandă de partid” să facă bine să n-o deschidă! Ea este adresată oamenilor deja deschiși la minte, dar închiși în casele, în slujbele, în păcatele, în rutina și în vârsta lor – oricare ar fi aceasta –, cetățenilor acestui oraș de care este dependent întreg județul, celor care trăiesc sentimentul zădărniciei lucrului prost făcut, văd ce se întâmplă în orașele din jurul lor și nu întrezăresc altă cale de viitor în afara relocării în altă țară.

Aradul a devenit un județ al intereselor de partid. Nicio instituție publică nu a rămas neocupată de gașca devenită din roșie, portocalie, ajunsă la apogeu galbenă, coaptă de corupție, în curs de putrezire, asemenea clădirilor cărora le-au căzut demult ornamentele.” – este introducerea acestei broșuri, pe care o puteți citi / descărca cu linkul de mai jos:

HARTA CORUPȚIEI DIN ARAD în… by Critic Arad

Lucian Valeriu, 24 septembrie 2020 8:51