Hotărârea de Guvern privind exproprierile terenurilor din Arad, Fântânele și Vladimirescu, pe traseul viitoarei Centuri de Est a Municipiului Arad a fost publicată la transparență

 

Guvernul României a postat miercuri, 18 mai, la transparență Proiectul de HG privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta ocolitoare a Municipiului Arad-Est”, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului și schimbarea titularului dreptului de administrare, precum și aprobarea listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta ocolitoare a Municipiului Arad-Est”

Prin această Hotărâre de Guvern se aprobă declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe traseu, respectiv și lista cu proprietarii sau deţinătorii de imobile proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza Municipiului Arad și a comunelor Fântânele și Vladimirescu, din județul Arad, aşa cum rezultă din evidenţele unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi sumele cu care aceștia vor fi despăgubiți.

Valoarea totală a despăgubirilor 

Despăgubirile se ridică în total la 10.601.000,35 lei şi se alocă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, conform Legii bugetului de stat pe anul 2022, nr. 317/2021, prin „programul din Fondul de Coeziune – FC”.

Sumele individuale vor fi virate despăgubiților de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii într-un cont de trezorerie deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în termen de cel mult 30 de zile de la data aprobării cererii de deschidere de credite.

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

Scurta descriere a reglementării:

Prin prezentul act normativ se propune aprobarea:

1) amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta ocolitoare a Municipiului Arad-Est”, conform anexei nr. 1 la proiectul de act normativ;

2) declanșării procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere a lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta ocolitoare a Municipiului Arad-Est”, situate pe raza Municipiului Arad și a comunelor Fântânele și Vladimirescu, din județul Arad;

3) listei proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza Municipiului Arad și a comunelor Fântânele și Vladimirescu, din județul Arad, așa cum rezultă din evidențele unităților administrativ – teritoriale, precum şi a sumelor individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor în valoare de 10.601,35 mii lei, pentru 489 imobile reprezentând teren, având suprafață totală de 448.148 mp (teren), astfel cum rezultă din anexa nr. 2.

4) listei imobilelor proprietate publică a statului care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică „Varianta ocolitoare a Municipiului Arad-Est”, precum și schimbarea titularului dreptului de administrare al acestora în favoarea reprezentantului expropriatorului, prevăzută în anexa nr. 3 la prezenta hotărâre.

5) listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică „Varianta ocolitoare a Municipiului Arad-Est”, prevăzută în anexa nr. 4 la prezenta hotărâre.

Suma aferentă exproprierilor în valoare totală de  10.601,35 mii lei şi se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, conform Legii bugetului de stat pe anul 2022, nr. 317/2021, la capitolul 84.01 „Transporturi”, subcapitolul 03 „Transport rutier”, titlul 58 „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, articolul 58.03 „Programe din Fondul de Coeziune – FC”.

Documente supuse consultării

Instrument de motivare

Text proiect

 Anexa

Anexa

Anexa

Anexa

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor

Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului.

Coordonate de contact

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia  Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti
  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor și Infrastructurii – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G
  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29
  • Prin poşta electronică la adresa [email protected]
  • Prin formularul E-consultare

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ

Date despre viitoarea Centură de Est a Aradului

Investiția va fi realizată de CNAIR și are valoare estimată de 38 de milioane de euro și acoperă 11 km de drum construit de la zero.

Traseul:

începe la km 46+115 pe DN 69, la intersecţia giratorie existentă cu breteaua nordică a nodului rutier AradSud al autostrăzii A1, de unde are o orientare spre est, traversează denivelat linia CF 218 Timişoara – Arad, se înscrie pe un culoar între Municipul Arad şi localitatea Fântânele, travesează cu pod râul Mureş, se evită zona de protecţie a viitoarei conducte magistrale de transport gaze BRUA, ocoleşte localitatea Vladimirescu şi se finalizează în DN 7 cu amenajarea unei giraţii.

Traseul intersectează o serie de drumuri clasificate: DJ 682,DJ 682C si DC 68 pentru care sunt amenajate intersecţii la nivel. Lungimea traseului este de 11 km.

Lucrări de poduri și pasaje:

Pasaj peste CF 218 Timişoara-Arad (km 49+047 C.F.): o lungime totală de 147,20 m inclusiv zidurile întoarse ale culeelor, din care lungimea suprastructurii este de 138,00 m.

Pod peste râul Mureş: lungimea totală a podului va fi de 1.115,60 m, inclusiv zidurile întoarse ale culeelor. Schema statică este de tip grindă continuă.

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6527
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy