ȘTIRI

Cionca vrea NEAPĂRAT să transforme noul spital din Lipova în COVIDĂRIE și pune presiune pe primarul Mircea Jichici. Acesta a creat un sondaj din care reiese că NIMENI NU E DE ACORD cu tâmpenia!

 

Lucrările la noul SPITAL din oraşul Lipova începute în toamna anului 2017 au fost definitivate și recepționate parțial de către Primărie la sfârșitul lui iulie, urmând ca unitatea medicală cu 85 de paturi să fie parţial funcţională din această vară… însă NU CUM VREA CIONCA: CA SPITAL-COVID!

În urmă cu o săptămână, primarul Mircea-Iosif Jichici și-a informat cetățenii-contribuabili arătând că „Astăzi, s-a finalizat proiectul tehnic privind realizarea accesului rutier dinspre str. A. Vânătu către rampa de primiri urgențe a noului Spital Orășenesc Lipova și amenajarea curții interioare.
Sunt ultimele lucrări de amenajare a întregului ansamblu spitalicesc.
Astfel încă o zonă neamenajată de atâția zeci de ani va fi în sfârșit reabilitată, iar praful și disconfortul celor ce sunt vecini zonei vor dispărea, redând spațiului o amenajare rutieră și peisagistică necesară și obligatorie punerii în valoare a celei mai importante investiții făcute vreodată în Orașul Lipova și anume Extinderea și dotarea Spitalului Orășenesc Lipova.
Pe lângă reabilitarea drumului de acces vor fi create și parcări atât pentru cadrele medicale cât și pentru pacienți.”

Profitând de situația creșterii numărului de infectați cu SarsCoV2, cei de la Consiliul Județean Arad n-au avut cum să rateze ocazia de a se asocia acestei reușite – atât politic, cât și financiar

Primarul Lipovei, principalul artizan al acestei reușite pentru care a fost lăudat de toată lumea, indiferent de culoarea politică, a fost sunat de Falcă, vizitat și presat ieri de Iustin Cionca și „ciracii” lui pentru a-i confisca spitalul în vederea transformării sale în „toaleta SJA” și sediu de pupeze galbene… și nu știm ce sfătuitor diabolic i-a dictat status-ul pe care și l-a postat pe paginile de facebook… sau chiar e adevărată știrea că e „prăjit” cu totul:

„Am vizitat astăzi noul spital orășenesc de la Lipova, unde am avut discuții cu directorul DSP Arad, Horia Timiș și cu managerul spitalului despre viitorul acestei unități medicale. Există câteva scenarii propuse de DSP Arad. Se va ține cont în primul rând de nevoile Văii Mureșului, ale orașului Lipova dar și de cazuistica la nivel de județ. În județul Arad avem spitale orășenești care funcționează bine în subordinea Primăriilor, printre altele la Ineu și Sebiș, dar și unități medicale din județ care funcționează sub umbrela Spitalului Clinic Județean de Urgență. Depinde de strategia primăriilor și de banii de care acestea dispun în bugetele locale în ce măsură spitalele pot fi susținute din resurse locale sau pot fi integrate într-un complex la nivel județean.”

Am vizitat astăzi noul spital orășenesc de la Lipova, unde am avut discuții cu directorul DSP Arad, Horia Timiș și cu…

Publicată de Iustin Cionca pe Miercuri, 5 august 2020

Deci cum s-o dai de gard în halul ăsta, frate?!… Cum să alcătuiești un discurs mincinos de la primul la ultimul cuvânt, evitând DELIBERAT să îți manifești ideea principală și să eviți, cu o curvăsărie ce ar face-o invidioasă până și pe „Ani Tatuata” („the beast of `70`s”… dar măcar aia dădea ceva – nu coronavirus, ca voi), substantivul compus SPITAL COVID?!
Adică vrei să spui te-ai dus cu maimuța aia albastră de Timiș peste directorul spitalului nou construit, la care n-ai niciun merit, n-ai pus un deget și, până ieri, habar n-ai avut unde e… ca un „recuperator” de pe vremea când erai tu chelner, și făceai seralul la fără frecvență… ca să le faci oamenilor ăla dintr-un spital nou-nouț o covidărie, promițându-le subtil (așa… ca să se prindă toată lumea), că o să faceți para-para când o să vină sculele și bolnavii de la CJA… dar n-o spui cu cuvintele tale (vorba lu` Tifi)… zici că ești propriul tău ventriloc – un „tu” e beat și celălalt praf.
Ce naiba vă pun ăia în apa de dimineață, pe stomacul gol?!

Sursele noastre ne-au informat că atât Cionca cât și Falcă l-au sunat pe primarul Mircea Jichici, punând presiune asupra sa ca să transforme noul spital în SUPORT-COVID.

Mihai Fifor măcar are contribuția POLITICIANULUI, care a „făcut jocurile” în așa fel încât Jichici să nu fie deranjat și să nu se simtă frustrat de bătăliile interne din PSD. Pentru „inocenții” care nu știu, cei 5 milioane de euro, cât a costat spitalul, s-au obținut în perioada când Liviu Dragnea era viceprim-ministru/ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în guvernul Ponta, iar fostul prefect, Dan Vasilică Damian, a făcut un important lobby pentru ca banii să se și dea – nu doar să se promită.

Fifor povestește „mai pe față” ce s-a întâmplat ieri la Lipova:

‼️ Disperare electorală si mega-nesimtire PNL-ista, marca Falca-Cionca. Cam așa ar putea fi caracterizată acțiunea…

Publicată de Fifor Mihai pe Miercuri, 5 august 2020

 

…iar Mircea Jichici a făcut exact ce e normal ca un primar să facă: a efectuat un sondaj între cetățenii Lipovei (dar și a tuturor celor interesați de soarta acestui spital) care, în nouă ore (de noapte!), a înregistrat următorul scor:

 

și a cărui evoluție o puteți urmări cu CLICK AICI.

[ACTUALIZARE – ORA 12.20]

Iată și poziția lui Iustin Cionca, redactată cu prilejul apariției acestui articol și publicată pe pagina sa la ora 12.10:

„Cer primarului din Lipova să pună punct minciunilor și să informeze corect orășenii!

În urma dezinformărilor apărute în cursul serii de ieri în orașul Lipova, respectiv pe anumite rețele sociale, dezinformări propagate de un partid politic și politicieni, fac următoarele precizări:
-Consiliul Județean Arad NU dorește transformarea spitalului orășenesc din Lipova în spital Covid! Acest lucru i l-am comunicat primarului orașului Lipova, Mircea Jichici, atât în cursul serii de miercuri cât și joi dimineața. Cu toate acestea, primarul Lipovei a postat pe pagina sa de Faceebook un sondaj de opinie tendențios, prin care mă incriminează personal, dar incriminează și Consiliul Județean, instituțional, lăsând impresia falsă că spitalul din Lipova ar putea fi impus ca spital Covid de către Consiliul Județean. Repet, este un mesaj politic fals, pe care îl pun în contextul campaniei electorale!
-Astăzi, la ora 9,33, i-am solicitat telefonic primarului de la Lipova retractarea minciunilor aruncate în spațiul public. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat până la această oră, fac următoarele precizări:
1.Spitalul orășenesc din Lipova funcționează în subordinea Primăriei Lipova, singura care, în colaborare cu DSP, va decide dacă acest spital va fi sau nu va fi destinat tratării pacienților bolnavi de Covid-19. Consiliul Județean nu este proprietarul spitalului din Lipova, deci nu poate hotărî dacă va deveni sau nu spital Covid.
2.Ministrul Sănătății nu a fost invitat de Consiliul Județean Arad nici în municipiul Arad, nici la Lipova, pentru a decide soarta spitalului orășenesc. Este o informație falsă propagată de senatorul PSD Mihai Fifor, pentru a crea impresia că se pune presiune pe administrația orașului Lipova, ceea ce nu este adevărat.
3.Primăria orașului Lipova trebuie să găsească mijloacele financiare de întreținere a spitalului orășenesc și să decidă dacă îl poate susține din banii locuitorilor orașului Lipova sau va solicita trecerea în subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pentru a beneficia de suport logistic și medical specializat. Dar și aceasta este o decizie strict a Primăriei Lipova și nu depinde de Consiliul Județean Arad!
În ce privește fondurile alocate de Consiliul Județean Arad către Consiliul Local Lipova, acestea au fost în concordanță cu alocările Guvernului către județul Arad. Având în vedere că în mod constant, în Guvernarea PSD, Aradului i s-au confiscat bani, acest lucru s-a reflectat și în fondurile distribuite primăriilor din județ. Asta nu înseamnă că noi am abandonat respectivele comunități, dimpotrivă, unul dintre proiectele noastre strategice pe următorii patru ani îl reprezintă realizarea șoselei de centură a orașului Lipova. În plus, în zona Lipova-Valea Mureșului, Consiliul Județean Arad investește foarte mult în drumurile județene, pentru modernizarea trei legături rutiere cu județul Timiș, la solicitarea locuitorilor din zonă. 61 de milioane de lei este valoarea acestor trei proiecte majore (Lipova-Șiștarovăț-Cuveșdia, Zăbalț-limită județ Timiș, Neudorf-limită județ Timiș) ale Consiliului Județean Arad, în această zonă. Asta este treaba unui Consiliu Județean, să investească în proiecte care aduc dezvoltare întregii zone.”

Cer primarului din Lipova să pună punct minciunilor și să informeze corect orășenii!În urma dezinformărilor apărute în…

Publicată de Iustin Cionca pe Joi, 6 august 2020

 

…………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 2 – ORA 19.00] 

Replica lui Mircea Jichici nu a întârziat să apară – argumentele sale, spre deosebire de ale domnului Cionca, fiind însoțite de documente… nu de poze cu el însuși:

„Urmare a solicitării Președintelui Consiliului Județean Arad, dl. Cionca-Arghir Iustin-Marinel, punem punct ,,minciunilor” și informăm corect locuitorii orașului Lipova, răspunzându-vă punctual la cele postate atât pe pagina personală, cât și a instituției pe care o conduceți:
– Directorul DSP Arad a solicitat ministrului sănătății, precum și d-lui Raed Arafat, urgentarea predării spitalului de la Compania Națională de Investiții către Orașul Lipova, în scopul transformării acestuia în spital-suport Covid 19. Vizita d-lui director și a președintelui CJ Arad la spitalul nou, din data de 05.08.2020 cum poate fi justificată decât prin prisma presiunilor puse pe autoritatea locală de a prelua obiectivul de investiție menționat și a-l preda Județului Arad, raportat la punctul 3 din postarea d-lui președinte. Da, domnule președinte, Orașul Lipova, prin autoritățile administrației publice locale, va găsi mijloacele financiare susținerii acestui spital, care va deservi orașul, dar și locuitorii Văii Mureșului, care nu vor mai fi nevoiți să parcurgă 100 km pentru a beneficia de servicii medicale pentru care au plătit o viață întreagă sau încă plătesc. De asemenea, este atribuția autorității executive și deliberative a Orașului Lipova să propună, în situația în care consideră că nu poate susține activitatea acestuia, preluarea spitalului de către S.C.J.U. Arad;
– Este normal și logic, în condițiile în care știam ce se pregătește, să propun locuitorilor Orașului Lipova acel sondaj de opinie, întrucât cofinanțarea lucrărilor la acest spital s-a susținut din impozitele și taxele plătite de aceștia, nicidecum din alocări de la bugetul Județului Arad, cum, de altfel, era firesc să se întâmple, conform prevederilor legale cuprinse în legile bugetului de stat, pentru întreg mandatul 2016-2020. Pentru a vedea cetățenii despre ce sume este vorba, atașez hotărârile CJ Arad privind repartizările pe UAT a cotelor din impozitul pe venit și din sumele defalcate din TVA, precum și solicitările Orașului Lipova. Aici nu este necesar să fac niciun comentariu, hârtiile vorbesc;
– Construcția spitalului nou a fost un obiectiv de suflet, pe care am reușit, împreună cu echipa de profesioniști din Primăria orașului Lipova, cu Guvernul României (condus de partidul al cărui membru sunt, PSD), cu Compania Națională de Investiții și cu firma constructoare, să îl văd realizat și să îmi doresc să îl pun la dispoziția celor care au nevoie de servicii medicale de calitate, oferite într-o clădire modernă, cu dotări de ultimă generație și cu cadre medicale profesioniste;
– În ceea ce privește investițiile Consiliului Județean Arad în zonă, aveți dreptate, ar trebui să se investească în proiecte care să ajute la dezvoltarea întregului județ, în mod unitar, nu în funcție de apartenența politică a primarilor (a se vedea, din nou, hotărârile prin care s-au repartizat sume către U.A.T-uri).

Cu deosebită considerație,
Primarul orașului Lipova,
Iosif Mircea Jichici”

Urmare a solicitării Președintelui Consiliului Județean Arad, dl. Cionca-Arghir Iustin-Marinel, punem punct…

Publicată de Mircea Iosif Jichici pe Joi, 6 august 2020

 

Articol asociat:

Primăria LIPOVA a reușit să ridice cu 5 milioane de euro un SPITAL de LIGA I și cu 600.000 un STADION de LIGA a II-a. Cu aceiași bani, autoritățile din ARAD și-au angajat SCLAVI DE PARTID și au făcut PUZ-uri ratate [GALERIE FOTO / VIDEO]

Lucian Valeriu, 6 august 2020 9:42

jichici

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783