Ilegalități flagrante și revoltătoare, într-unul dintre cele mai controversate dosare aflate pe rolul instanțelor arădene?…

 

Cititorule, imaginează-ți că tu, o persoană fără antecedente penale, ești chemat la poliție în calitate de martor în dosarul X. După ce îți termini declarația de martor în acest dosar X, polițistul anchetator, de la sine putere, dispune reținerea ta timp de 24 de ore într-un complet alt dosar (Y), fiind încătușat și dus în arestul IPJ ARAD. În acest dosar Y ești cercetat pentru infracțiunea de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorului (art. 379 C. pen.), o infracțiune pedepsită cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau amendă.
Înainte să expire cele 24 de ore ești dus încătușat în fața procurorului de caz și pus sub control judiciar timp de 45 de zile, printre alte interdicții având obligația de a nu te mai apropia de propria fiică (care locuia faptic cu tine, la adresa de domiciliu) și a nu comunica direct sau indirect cu aceasta.
Pentru cei mai puțin avizați în domeniul juridic amintesc doar că măsurile preventive (cum sunt, printre altele, reținerea și controlul judiciar) în procesul penal au un caracter cu totul excepțional, regula fiind cercetarea/judecarea inculpatului în stare de libertate. De ce este așa și nu invers, foarte simplu, deoarece libertatea și siguranța individuală sunt unele dintre cele mai sacrosante/fundamentale drepturi ale omului, iar până la pronunțarea unei hotărâri penale definitive ești considerat (în ochii legii) nevinovat.
Pentru foarte puținii (sperăm) care consideră că este legal, just, echitabil și proporțional ce i s-a întâmplat respectivului vă pot oferi o statistică oficială pe ultimii trei ani a Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. În alte dosare având ca obiect aceeași infracțiune (prevăzută și sancționată de art. 379 C. pen.), NU s-a mai luat niciodată măsura reținerii și/sau a controlului judiciar, de abia într-un singur dosar (dintr-un total de 110) dispunându-se trimiterea în judecată a făptuitorului (dar în acest unic dosar, trimis în judecată, fiind o situație cu totul excepțională în care făptuitorul era acuzat și de alte fapte, printre care și una deosebit de gravă, pedepsită cu până la 10 ani de închisoare ).
Consultându-mă cu numeroși avocați specializați în drept penal, efectiv nu le-a venit să creadă cele întâmplate, fiind mai mult sau mai puțin șocați că pot fi săvârșite astfel de abuzuri, astfel de ilegalități atât de flagrante, de revoltătoare. Unul dintre ei, căruia pentru protecția personală nu-i voi declina identitatea, mi-a vorbit în termeni categorici despre acte de corupție, excluzând orice întâmplare sau aleatoriu.
Obținând între timp noi informații, privind și analizând retrospectiv lucrurile și coroborând toate acestea, am înțeles în final de ce s-a putut întâmpla ceea ce s-a întâmplat. Pretinsa parte vătămată (M.S.) din acest dosar este reprezentată de avocata L.O, care este o apropiată a polițistului I.A., iar procurorul de caz (B.A.) este chiar nașa de cununie și de botez a avocatei L.O. De asemenea, vara pretinsei părți vătămate (foarte apropiată de aceasta și implicată în cauzele rudei sale) este grefier (la JUDECĂTORIA ARAD, iar tatăl acestei grefiere, actualmente decedat, este fost judecător la instanțele arădene).

Dacă (din punctul nostru de vedere, ca judecată de valoare) abuzul/nelegalitatea revoltătoare comisă aici de către polițist și procuror este girată, încurajată, atunci nu avem nici măcar dreptul de a ne mira că mâine, poimâine, abuzul/nelegalitatea este repetată și devine, la un moment dat, o constantă, ceva la ordinea zilei. Nu va mai fi clientul meu cel reținut și pus sub control judiciar (în maniera prezentată), poți foarte bine să fi tu, să fie o rudă de-a ta, partenerul de viață sau chiar avocatul care a consemnat prezentele rânduri (că bunăoară și-a permis să le scrie și să le aducă inclusiv la cunoștința opiniei publice).

Într-un film artistic impecabil realizat (Brotherhood of the Wolf/Le Pacte des loups/Frația lupilor) spre final întâlnim o scenă memorabilă. Cavalerul Grégoire de Fronsac, acuzator, arătând cu degetul spre fiecare dintre cei nominalizați din șleahta de corupți și depravați mascați aflați înaintea lui și rostind: „Vin să vă numesc în fața lui Dumnezeu: Pièrre-Jean Laffont, Geneviève de Morangias (…) Henri Sardis, Jean-François de Morangias”. Iar acesta din urmă își dă masca jos și spune: „Amin” !

Vin să vă numesc în fața lui Dumnezeu, dar și a întregii lumi: MORCAN SIMONA, avocat LĂZĂRESCU OANA, polițist ISPAS ADRIAN, procuror BRADIN AURORA, grefier BULAI RALUCA.

Va urma…

P.S. Acest material responsabilizează exclusiv autorul, prevalându-ne și opunând încă de pe acum hotărârea Marii Camere din 23 aprilie 2015, pronunțată în legendara cauză Morice c. Franței.

Loading

Facebook Comments Box

16 Comentarii

 1. Ce uită a spune Marele Jurnalist și micuțul avocat Bogdan Ionescu e că „victima” este taman clientul său pe care la sfătuit timp de un an cum să nu respecte legea și cum să încalce trei hotărâri judecătorești definitive, dintre care una pentru răpire internaționala de minori. Revolta sa e de înțeles: unde s-a mai pomenit să încalci legea și pe deasupra sa mai fi și tras la răspundere! Felicitări pentru articol: O adevărată lecție de morală, cavalerească nu alta!

 2. Pandemiacovid
  Se pare ca iti e rușine și cu numele
  Din păcate ar fi normal și ar trebui sa ii fie rușine mamei ca nu și-a dorit pana acum fetita și acum o vrea …de ce până acum nu a dorit sa o vadă???

  • De unde ai tu dovezile astea!!! Dovedeste ca mama nu si a cautat fetita. Esti in lipsa de INFORMATI. Mama de 11 luni si a cautat cu disoerare fetita. Ba mai mult fratele acestuia individ Ce are control Judiciar, asteapta ca mama sa faca vre o GRESEALA!!!!!!

  • Tu sti ca nu si a cautat femeia asta copilul????, tu sti cum ARUNCA tatal PLASELE cu mancare la aceasta femeia, cand venea sa isi vada fetita. TU sti ca femeia asta IN FIECARE ZI, SA DUS SA ISI VADA FETITA????
   AM IMPRESIA CA ESTI IN „” INTIMITATEA””, TATALUI…. PENTRU CA DOAR EL VORBESTE ASA

 3. Am vazut-o pe femeia asta cum venea in fiecare zi la poarta lor, striga si suna la poarta pana nu mai putea, se punea in genunchi sa se uite pe sub poarta!

 4. Cu Ce Drept a ti dat dv tra numele meu complect?,. Dv tra cu ACEST I avocati de care SCRIETI ca va ti sfatuit, ati precizat si de hotarari Judecatoresti NERESPECTATE, de RAPIRE INTERNATIONALA DIN PARTEA CLIENTULUI DV TRA, ATI SPECIFICAT CA PE MAMA NU AM LASATO 11 LUNI SA ISI VADA FETITA????
  DOMNULE AVOCAT, AZI CAND AM VAZUT FETITA, SE UITA LUUUNG LA MINE. SI AM INTREBAT O CA STI CINE SUNT?…. DE CE DOMNULE AVOCAT ATI OROCEDAT ASA??? CA ATI INCERCAT 11 LUNI SA MI OBSTRUCTIONAT I CALEA LA COPILUL MEU!!!! DE CE??????

 5. Acest,, bunic” de 70 de ani nu are nici un document care sa ateste faptul ca minora de 4 ani este in grija lui!!! Autoritatile ce fac!!! S-au imobiluzat ieri sa salveze niste caini, au solicitat chiar și mandat sa intre, iar in cazul acestei fetite nu fac nimic!! Ba mai mult, am fost surprinsa cand aseara echipajul de politie ii reprosa mamei ca iar suna la 112!

 6. Domnule avocat Ionescu, va credeam un profesionist al dreptului, dvs. nu faceți alceva decât sa favorizați infractorul prin sfaturile pe care le dați tatălui și bunicului fetiței, sa va ferească Dumnezeu sa pățiți ce a pățit femeia asta.

 7. Dupa multe negocieri cu batranul bunic patern reprezentanta DGASPC Arad a reusit sa intre in imobil si sa solicite control medical al micutei, mamei nu I s-a permis sa intre, cu toate astea medical a solicitat sa o duca pe fetita la spital, mama si-a dat consitamantul iar bunicul patern a refuzat Bunicul nu are nici un drept al minorului. Despre asta ce spuneti domnule avocat?

 8. Domnule avocat, de familia clientului dvs. de ce nu souneti nimic? Ne ce nu spuneti ca tatal este fost politist si fratele executor judecatoresc? Sper ca puteti sa sustineti toate afirmatiile astea, altfel oamenii astia s-ar putea sa va dea in judecata!

 9. Ionescu de ce nu scrie de CORUPTIA unde este implicate fam clientului sau. Frate clientului sau, este executor judecatoresc!!!! Tatal clientului sau este, fost politai la IPJ. Si cat de BINE au fost pregatiti la executari silite!!!! Din umbra conduce FRATELE, EXECUTOR JUDECATOR!!!

 10. Nu cunosc detaliile acestui caz așadar nu ma pot pronunța în privința lui ceea ce pot insa sa afirm cu toată convingerea este faptul ca în sistemul juridic romanesc exista o corupție generalizată care afectează toată societatea și viața cetățenilor în toate aspectele ei.Personal ma lupt de 7 ani cu acest sistem ticăloșit.Din păcate deși ne lovim mulți de acesta nu mulți sunt cei care iau atitudine în speranța că pe ei nu-i va afecta vreodată.

 11. Când oamenii legii isi fac treaba si dvs. domnule avocat sunt de partea cealaltă mergeți în presă la prietenul dvs.care va gazduieste articolele si spuneti ca toata lumea e coruptă doar clientul dvs.e cinstit! E rusinos! Oferiti-i mai bine un sfat juridic mai bun, uman, în interesul minorului pentru ca din cate inteleg eu lucrurile nu stau chiar asa! Lăsați presă sa isi faca treaba iar dvs. vedeti-va de avocatură! Ce ati crezut domnule ca pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești nu se pot aplica sancțiuni penale! Ati crezut dvs. ca, clientul dvs. isi poate bate joc asa de toata lumea, de instanța de judecată, de executorii judecătorești, de polițiști, de jandarmi, de mama copilului si mai ales de copil! Chiar ati crezut asta? Nu va supărați dar dvs. Si familia acestui individ încurajați asemenea fapte antisociale!

 12. Stiu cu siguranță ca tatăl a castigat increderea mamei pt a obtine custodie comuna a fetitei in UK ca mai apoi sa o urce in avion si sa o ducă in Ro fara ca mama sa știe, pacat este ca toate aceste revolte dintre parinti nu fac altceva decât sa traumatizeze copilul.
  Nici un copil nu trebuie sa stea departe de mama lui, nu este drept, daca vreti sa va demonstrati ceva unul altuia, nu folosiți copilul ca și arma, din punctul meu de vedere, tatăl merita sa plătească pt ceea ce a făcut și sa nu mai pozeze drept victima pt ca singura victima e acel copilas căruia i-a fost băgat în cap ca mama nu e buna, ca mama e rea….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy