duminică, februarie 5, 2023

Ilie Cheșa a fost suspendat din PSD pe o perioadă de 9 luni și pierde demnitatea de consilier local. Cauza?… Același cuplu Geanina Pistru – Gheorghe Falcă

Consilierul local municipal al PSD, Ilie Cheșa, a fost suspendat din partid pentru o perioadă de 9 luni, ceea ce va conduce și la pierderea mandatului din CLM. Această sancțiune se vrea una prealabilă excluderii.

De ce s-a ajuns aici?

Scandalul a pornit în legătură cu două proiecte de Hotărâre de Consiliu Local Municipal de săptămâna trecută, hotărâri care stabileau componența consiliilor de administrație la CET și la Recons, ambele fiind propuse la inițiativa primarului Bibarț.

Alianța din CLM dintre PSD-USR-PMP a stabilit că aceste proiecte să nu fie votate de consilierii locali ai acestor formațiuni, astfel încât să nu facă jocurile liberalilor de a-și numi oamenii în conducerea acestor două instituții.

Numai că, liberalii nu au putut concepe să piardă controlul asupra acestor două instituții și, prin metoda deja consacrată, Gheorghe Falcă și Geanina Pistru au acționat personal, sunând consilierii locali ai celor trei formațiuni ostile, să-i convingă să voteze proiectele de hotărâri, promițându-le funcția de viceprimar, funcție pe care o păstrează vacantă tocmai pentru a avea bază de negociere cu naivii, la nevoie.

Dacă PMP (Cristian Galea) și USR i-au dat flit lui Gheorghe Falcă și au rămas la înțelegerea inițială cu PSD că nu vor vota cele două proiecte, consilierul local al PSD, Ilie Cheșa (PSD) a fost singurul care a cedat și a votat chiar împotriva propriului partid, lăsându-se sedus de promisiunile mincinoase ale Geaninei Pistru, promisiuni întărite de insistențele lui Eusebiu Pistru (actualmente senator PSD).

Reacția PSD Arad a venit în mod firesc, mai ales că această organizație este acuzată din nou de blat politic cu PNL

Astfel, BPM Arad al PSD a dispus suspendarea din partid a lui Ilie Cheșa pentru o perioadă de 9 luni. Această suspendare atrage după sine și pierderea mandatului de consilier local de către acesta. În cazul în care Prefectura Arad va aproba solicitarea formulată de PSD Arad în ceea ce-l privește pe Ilie Cheșa, în Consiliul Local Municipal din partea PSD va intra consilier Florin Galiș.

Ce spune conducerea PSD Arad

Mihai Fifor: „ Nu pot accepta un asemenea gest care compromite electoral partidul. Atâția ani am trăit cu acuzațiile de blat cu Gheorghe Falcă și acum ce facem? Acest gest a pus în pericol majoritatea pe care cu greu am realizat-o cu USR și PMP la nivel local și nu pot accepta așa ceva. PSD Arad nu face blat cu Gheorghe Falcă, iar cei din partid care nu înțeleg asta, nu au ce să caute în partid. Nu mă interesează ce li se promite, ar trebui să fie conștienți că sunt doar minciuni și nu vor primi nimic la schimb, doar vor compromite PSD-ul.”

Ce spune Ilie Cheșa

„Voi contesta suspendarea îndată ce voi primi un act oficial de la Prefectura Arad. Deși votul este secret, vă asigur că am votat în interesul Aradului”.

Ultimele Știri

Related news