ȘTIRI

IMAGINI apocaliptice au lăsat în urmă INUNDAȚIILE din Chelmac, Belotinț, Lalașinț, Bârzava și Conop… ISU Arad a intervenit toată noaptea pe raza localităților calamitate [GALERIE FOTO]

 

Marți, 17 iulie, la 19 după-masa a început urgia pentru oamenii din mai multe localități de pe Valea Mureșului. Zeci de case, de autoturisme și alte bunuri au fost grav avariate după ce o ploaie cu piatră care a durat doar o jumătatate de oră, a umplut străzile, gospodăriile și locuințele sătenilor din Chelmac, Belotinț, Lalașinț, și de pe raza comunelor Bârzava și Conop.

„În urma fenomenelor meteorologice periculoase COD PORTOCALIU înregistrate la nivelul județului Arad au fost înregistrate mai multe apeluri la 112 din localitățile Lalasant, Belotint, Chelmac, Conop și DN 7.
SECTIA de Pompieri Barzava intervine la acesta ora cu mai multe echipaje în aceste localități” – a transmis ISU ARAD pe pagina de Facebook a instituției, revenind, periodic, cu update-uri de la intervenții și punând la dispoziția urmăritorilor fotografii din locurile calamitate de inundații.

INUNDAȚII LALASINT, COMUNA BARZAVA

„La aceasta ora primele echipaje au reușit sa pătrundă în localitate după un ocol de aproximativ 70 km prin Lipova.
Se acționează pentru salvarea persoanelor și evacuarea apei.”

***

„Sat Lalasint, com. BARZAVA. Se acționează cu 15 subofiteri de la secția Barzava cu 1 motopompa de capacitate medie și 2 transportabile. Forțele vor fi suplimentate cu 1 modul de pompare se mare capacitate de la Sectia Barzava și încă 10 subofiteri, de-asemenea de la Detașamentul Arad pleacă în sprijin 7 subofițeri cu 1 barcă și o motopompa de capacitate medie, 1 autoturism 4×4 și 2 ofiteri. Au fost evacuate din casa 8 persoane din case”

***

„Operațiunile de intervenție au continuat toată noaptea în localitate.

Modulele de pompare de mare capacitate ale Detașamentului de Pompieri Arad și ale Secției de Pompieri Barzava, 2 ofițeri și 25 de subofiteri au executat operațiuni de intervenție pentru evacuarea apei din localitate.

În aceasta dimineața se va face o noua evaluare pe teren pentru a se interveni punctual în locurile cele mai afectate.”

La finalul urgiei, statisticile au consemnat că peste 200 de gospodării au fost inundate.

Imaginile sunt preluate de pe facebook.

 

Critic Arad, 18 iulie 2018 10:51

inundatii1lallasint-4lallasint-3lallasint-2lallasint-1lalasint-10lalasint-9lalasint-8lalasint-7lalasint-6lalasint-5lalasint-4lalasint-3lalasint-2lalasint-1inundatii-dn7-8inundatii-dn7-7inundatii-dn7-6inundatii-dn7-5inundatii-dn7-4inundatii-dn7-3inundatii-dn7-2inundatii-dn7-1inundatii-5inundatii-4inundatii-3inundatii-2inundatii-1barzava-7barzava-6barzava-5barzava-4barzava-3barzava-2barzava-1