sâmbătă, aprilie 1, 2023

În curând o versiune WhatsApp pentru PC va funcționa fără smartphone

 

 

WhatsApp Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru Android și alte smartphone-uri. WhatsApp folosește conexiunea la Internet a telefonului pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje și să-și apeleze prietenii sau familia. WhatsApp este pe cale să devină o platformă multiplă cu o versiune complet independentă pentru PC. Această caracteristică este una dintre cele mai solicitate de utilizatori care vor să folosească aplicația fără ca smartphone-ul să fie pornit și conectat la Internet. WhatsApp este cea mai populară aplicație de mesagerie din lume.

WhatsApp Inc. a fost fondată în 2009 de Jan Koum și Brian Acton, foști angajați ai Yahoo. La 19 februarie 2014, Mark Zuckerberg – creatorul Facebook – a anunțat achiziționarea aplicației mobile WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari. La nivel global există peste 1,5 miliarde de utilizatori activi de WhatsApp, cifra este cu siguranță mai mare, dar nimeni nu știe exact cât de mare. În Romania sunt peste 2,5 milioane de utilizatori.

WhatsApp este disponibilă pe dispozitivele cu sistemul de operare Android și iOS. Este disponibilă pe telefoane Samsung, Apple, Google, BlackBerry, Huawei, Sony, Xiaomi sau Nokia, printre altele.

Inițial disponibilă doar pe smartphone, WhatsApp rulează și pe PC de câțiva ani prin intermediul aplicației desktop oficiale sau printr-un browser web. Această caracteristică este foarte utilă, dar este accesibilă cu prețul unei constrângeri! Aceea de a avea smartphone-ul permanent conectat la Internet. Potrivit PhonAndroid care citează contul de Twitter WABetaInfo, această constrângere va fi în curând istorie. WABetaInfo a anunțat deja mai multe funcții WhatsApp înainte de a fi implementate. Rămâne de văzut cum ar putea funcționa acest lucru. Smartphone-ul este până acum necesar pentru simplul motiv că mesajele WhatsApp sunt stocate local și nu pe serverele aplicației de mail. Acest lucru împiedică accesul la conversații de pe alt dispozitiv în afară de cele două care sunt în legătură.

Pentru o versiune complet independentă WhasApp pe PC, aplicația ar putea schimba modul în care funcționează, permițând backup-ul în timp real al mesajelor în cloud, la fel ca Skype și Telegram. Ar fi o schimbare majoră, dar nu știm dacă va fi lansată în acest fel.

Cealaltă opțiune, care este mai ușor de implementat, este de a permite computerului să stocheze temporar mesajele și să se sincronizeze cu smartphone-ul numai dacă este conectat la Internet.

Acestea sunt cele două soluții luate în calcul pentru o versiune WhatsApp pentru PC, fără smartphone. Dar orice metodă dacă este adoptată, ar fi o caracteristică binevenită pentru toată lumea, în special pentru tot mai multe companii care folosesc WhatsApp Business pentru a-și gestiona relațiile cu clienții.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news