ȘTIRI

În martie, Aradul va fi gazda Plenarei de Primăvară a Adunării Regiunilor Europene

 

Adunarea Regiunilor Europene (ARE) este cea mai mare organizaţie de cooperare interregională din Europa, fiind o reţea independentă a regiunilor din Europa. În plan politic, ARE este reprezentantul politic al regiunilor Europei.

Organizația cooperează cu Comitetul Regiunilor şi cu Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale din Europa, care sunt organisme consultative ale autorităţilor locale şi regionale pe lângă Uniunea Europeană, respectiv Consiliul Europei.

[COMUNICAT DE PRESĂ – C.J. ARAD]

În luna martie, Aradul va deveni centrul regiunilor europene! Consiliul Judeţean Arad organizează Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europene, la care sunt aşteptaţi să participe peste 100 de invitaţi, președinți de regiuni și primari.

Județul Arad este parte a uneia dintre cele mai dezvoltate regiuni din Centrul și Estul Europei. În județ șomajul este de 1,3%, de câteva ori mai scăzut decât media europeană. Am generat proiecte culturale internaționale, în Arad funcționează unele dintre cele mai puternice companii multinaționale. De aceea, este o mândrie pentru noi că vom fi gazda decidenților de la nivelul regiunilor Europei. Aradul are lucruri frumoase de arătat și ne-am propus să generăm cât mai multe parteneriate europene din care arădenii să beneficieze. Europa viitorului este Europa regiunilor care colaborează în proiecte comune de dezvoltare. Nu în ultimul rând, este important să creștem vizibilitatea Aradului în Anul Centenar”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Datorită calităţii de membru cu drepturi depline al Adunării Regiunilor Europene pe care judeţul Arad, prin Consiliul Judeţean, o deţine, în perioada 20-22 martie 2018, găzduim unul dintre cele mai mari evenimente internaționale organizate în ultimii ani în Arad!

Pregătirile pentru buna desfăşurare a evenimentului au început, fiind constituit un grup de lucru care va gestiona întreg programul. În luna februarie 2018, reprezentatul Secretariatului General ARE, Freddie Martyn, este așteptat la Arad pentru o ședință de lucru.

Pe site-ul oficial al Adunării Regiunilor Europene s-a deschis deja sesiunea de înscrieri la Plenara de Primăvară organizată la Arad.

Critic Arad, 12 ianuarie 2018 4:14