marți, martie 28, 2023

In memoriam Cristi Tamaș – un polițist care nu a trădat sistemul…

 

Un moț simplu, de la noi, din Țara Moților, care nu a vândut informații, nu a măsluit dosare penale… și așa și-a anulat șansele de a avansa ierarhic și profesional – dar, mai ales, de a prospera. Lui nu i-a băgat nimeni camioanele la lucru și nici nu l-a întrebat nimeni de ce nu-și poate plăti întreținerea. Celebrii 2 și-un sferți, spaima ministerului, plătiți dublu față de salariul unui polițist „de rând”, prin însăși denumirea lor „informații și protecție internă”, l-au protejat… până și-a tras un glonț în cap – iar șefii lui, care în fișele posturilor au prevăzută „cunoașterea oamenilor” l-au cunoscut atât de bine încât a ajuns în situația pe care acum o cunoaștem cu toții. Deoarece bănuim că nici aceștia nu au nici remușcări și nici întrebări, o anumită zvonistică specifică sistemului polițienesc arădean ne face, totuși, să credem că niște întrebări vor fi, până la urmă, puse – iar cine și când va răspunde la ele… o să urmărim.
În viziunea noastră, a colegilor care l-au cunoscut, astfel a fost ofițerul de poliție Tamaș Cristian.

P.S.
Pe Facebook, un prieten apropiat a lăsat următorul mesaj:
Dragi prieteni!
Îmi revine mie misiunea foarte grea, în calitate de prieten și membru de familie, să vă anunț că, vineri 15.04.2016 la ora 15:00, ne vom aduna la capela cimitirului din Macea să-i aducem un ultim omagiu și să ne luăm rămas bun de la prietenul nostru drag CRISTI TAMAȘ. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

 1. De cate ori deshideam messengerul, il vedeam activ, Ma gandeam ca e bine, desi nu am mai vorbit cu el de peste doi ani. Am fost buni prieteni, dar viata ne-a despartit. In tot acest timp, daca aveam nevoie de ajutor, nu-mi amintesc sa ma fi refuzat vreodata.
  In fiecare an, de ziua mea, gaseam in inbox, La multi ani, M.! si o fata zambitoare.
  Nu vreau sa-l judec. Ma gandesc ca tare suparat a fost, daca asa a ales sa plece dintre noi…
  Imi pare rau ca nu-l pot insoti pe ultimul drum. O sa-mi amintesc de el de fiecare data cand: ma voi uita la Inglorious bastards; voi asculta pe Mihaita – Michael Jackson ( asa-i placea lui sa-i spuna), I believe i can fly, Queen, Tudor Gheorghe -Au innebunit salcamii si Maria Nazionale – Ciao, ciao!
  Facebook-ul e plin de Dumnezeu sa-l odihneasca sau sa-l ierte. Dar de ce?!
  Inainte de a se desparti de noi, sunt convinsa ca a fumat o tigara, a ascultat muzica ( poate a baut un pahar din Lacrima lui Ovidiu) si a avut o conversatie luuuunga cu Dumnezeu.
  Din partea mea, Drum bun, Cristi!

Comentariile sunt închise.