ȘTIRI

IN MEMORIAM prof. Ioana Fălcușan

 

 

Scriu aceste rânduri cu profundă durere. Îmi vin in minte multe momente ce au avut-o ca protagonistă pe Ioana Fălcusan. O vreme am fost foarte apropiate dar, retrăgându-se cu familia la Sintea Mare, ne-am văzut mai puțin în ultimele două decenii, în pofida faptului că mi-aș fi dorit enorm să ne întâlnim mult mai des.

Mărturisesc acum, la trecerea sa în neființă, adânca mea ADMIRAȚIE dintotdeauna pentru IOANA . Întâlnești rar pe parcursul vieții oameni precum IOANA. Studentă excepțională și profesoară de chimie de vocație, IOANA , originară din Galați, și-a urmat soțul pe care l-a iubit și l-a prețuit enorm. Mulți ani inspector școlar, Ioana Fălcușan s-a impus neostentativ, prin competență și corectitudine, prin rigurozitate și verticalitate morală. A fost și va rămâne pentru mine un MODEL.

Nu o voi evoca nicicând la timpul trecut, pentru că modelele rămân dincolo de privirile severe ale timpului. Mai mult ca oricând, avem nevoie, astăzi, de modele autentice și nu impuse de circumstanțe și ierarhii administrative sau politice. Aceste veritabile modele sunt rarisime astăzi, iar IOANA a fost și rămâne un punct de reper pentru foarte mulți dintre noi .

SOMN LIN, dragă IOANA FĂLCUȘAN!

 

Lizica Mihut, 14 iunie 2018 9:11