luni, februarie 6, 2023

În opinia lui Pistru, „singura salvare pentru Aeroportul Arad este să fie preluat de Ministerul Transporturilor și folosit ca terminal 2 al Aeroportului Timișoara”

 

Comunicat de presă

Deputatul Pistru (PNL): „Orgoliul local prost înţeles nu ţine de cald !”

Deputatul Eusebiu Pistru susţine că singura salvare pentru Aeroportul Arad este să fie preluat de Ministerul Transporturilor şi folosit ca terminal 2 al Aeroportului internaţional Traian Vuia. În opinia sa, cei care se opun acestei preluări la Ministerul Transporturilor şi nu la Timişoara, asa cum greşit s-a înţeles, respectiv consilierii judeţeni PSD, pedalează excesiv, din raţiuni pur politice, pe orgoliul local prost înţeles, afirmând că Aeroportul trebuie să rămână al arădenilor, nu să „plece” la Timişoara. „Mai întâi, arădenii trebuie să ştie că Aeroportul Timişoara nu este al Consiliului Judetean Timiş, ci al Ministerului Transporturilor, aşa cum preconizăm să devină şi cel de la Arad. Să te încăpăţânezi să-l păstrezi, doar ca să te lauzi că este al tău, chiar dacă nu îţi foloseşte la nimic, este curată prostie. Trecând în proprietatea Ministerului Transporturilor, va beneficia de fonduri masive pentru modernizare, iar arădenii vor avea posibilitatea să zboare de acasă spre alte destinaţii. Este preferabil să fii parte a ceva mult mai mare şi profitabil decât să fii ceva mic şi nefolositor, ba, dimpotrivă, să devii o povară”, spune Eusebiu Pistru.

Cât despre motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie, deputatul arată că operatorii care au plecat au făcut-o pentru că nu aveau condiţiile necesare. „Operatorii au solicitat investiţii de urgenţă, foarte costisitoare, practic imposibil de realizat în termenul cerut de ei. Drept urmare- aceasta este economia de piaţă- au plecat acolo unde condiţiile cerute deja există. Singura soluţie ca acestea să existe şi la Arad este apartenenţa la Ministerul Transporturilor, ca şi în cazul Aeroportului Timişoara. După aceea, operatorii care au contracte cu aeroportul Timişoara vor opera, evident, şi la Arad, din moment ce acesta va fi unul dintre terminale. Ar fi cazul ca domnii consilieri ai PSD să nu mai folosească această temă în interes electoral, minţindu-i pe arădeni, ci să recunoască faptul că ani la rând s-au împotrivit alocării de fonduri pentru Aeroport, că niciodată nu au venit cu vreo iniţiativă constructivă în sprijinul acestuia. Ştiu şi ei că aceasta este unica soluţie să ai un aeroport al ministerului de care să te poţi folosi decât unul al tău dar care mai mult te încurcă”, declară Eusebiu Pistru.

10.11.2016, Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Am inteles ca nici reprezentanta Ford a domnului Pistru nu sta pe roze. Nu doreste domnia sa ca si aceasta sa fie preluata de Ministerul transporturilor si sa faca parte din ceva mare? Eventual sa devina terminalul doi pentru Ford Timisoara. Dar Despre Pito Trans, nu ar dori domnia sa treaca la acelasi minister si sa beneficieze de modernizare? Poate sa fie autobaza (terminalul) doi pentru transportul din Vaslui? Bai nene Pistru, nu vrei mai mult sau chiar nu poti? Chiar nu te ajuta deloc? (intelectul zic)

Comentariile sunt închise.