DE CARTIER

În România trăiești prost oricum, de orice parte a șpăgii te afli. PROBA CALENDARULUI

 

LUNI. Orele 9. Agentul Nicu de la rutieră (2 copii, 2500 lei salariu și o rată la bancă) iese cu Loganul la muncă. La orele 10:48 îl oprește pe Fane din Germania că a trecut pe roșu. Agentul Nicu îi poate lua permisul pe loc plus o amendă substanțială. Fane îi oferă 50€. Agentul Nicu îi ia. La orele 14, Fane merge la DNA pentru a acuza mita.Dar Fane nu se gândește că agentul Nicu practic l-a ajutat să aibă și permis și să nu primească o amendă mare. Agentul Nicu este arestat și judecat. Astfel rata, familia și tot ce a avut rămân la mila divină. Acum stăm să judecăm: Dacă îi suspenda permisul, agentul Nicu primea 100 de blesteme și alte înjurături, iar dacă dacă Fane era karatist, îl bătea pe agentul Nicu.

MARȚI. Alt Nicu. Ăsta e mai cu nume sonor. Lumea îl strigă Nick, că a stat prin America 5 zile. Nick are bani mulți și dă o șpagă de câteva sute de mii de euro pentru un teren. Îl ridică și pe ăsta DNA-ul, dar Nick scapă repede, că și el la rândul lui dă o altă șpagă mai sus decât ăia ce l-au arestat.

MIERCURI: Nicu „doctoru” se întoarce ca medic în țară pe 600€ salariu. Iși ia o chirie cu 200€, iar din ăia 400€ rămași trebuie să își țină copilul la școală și soția care încă e șomeră. Doctoru Nicu, în prima lui zi de muncă, o ajută pe Jasmine, care a venit după 6 luni de Germania și care îi oferă doctorului 100€ în plus pentru operație ca să își pună silicoane cu banii octogenarului pe care-l zăpăcea în fiecare seară cu diferite poziții de Kamasutra și care acum vrea alt aer, are alte păreri, căci mănâncă doar bio și sufleuri. Astfel Jasmine vrea silicoane mari și tari ca în filmele porno la care se uită alături de iubitul ei octogenar. Doctorul Nicu i le pune atent, fără grabă, dar pentru că Jasmine mai băga așa ocazional câte 3-6 grame de cocaină la 5 zile, siliconul a făcut o reacție adversă și s-a infectat. Acum ea dă iama la DNA, se culcă cu vreo 2 de acolo și îi face o cheie la doctorul Nicu, care în scurt timp rămâne făra loc de muncă, plus de plătit daune morale către frumoasa Jasmine.

JOI: Domnul Profesor Nicholas intră în liceu. Acolo e așteptat de părinții unui copil-problemă, că „tâmpitu ăla chiulește, bea și fumează fiind abia în clasa a 8-a. Soții îi oferă domnului profesor 100€ și o găină gata jumulită de la țară. Profesorul acceptă mai mult din disperarea părinților, dar după 3 ore,tata copiilului merge la birt, începe să bea monopol și, beat și plin de curaj, îl reclamă pe profesor care rămâne dat afară din învățământ. Copilul rămâne tot în clasa a 8-a 2 ani la rând.

VINERI: Nu se întâmplă nimic, pentru că ăia ce îi arestează pe ăia care iau șpagă… sunt ocupați și ei cu șpăgile lor.

Concluzia Confuciană este doar una: „de unde muncești, trebuie să trăiești” dar în România trăiești prost oricum, de orice parte a șpăgii te afli.

Eustache Cantemir, 31 octombrie 2017 6:17