În viziunea ADI SIGD, numai noi, Zonele 2 și 5 și „Grup Salubritate Urbană” SUNTEM DE VINĂ pentru că nu s-a colectat GUNOIUL… ei au cheltuit judicios cei 33 de milioane de euro

gunoi 11
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad (ADI SIGD) precizează, referitor la informațiile vehiculate în presa on-line, că proiectul de gestionare a deșeurilor, la nivelul județului Arad, nu „este în aer”. Proiectul a fost declarat funcțional în urma controlului realizat de Direcția de Management POS Mediu în luna februarie 2019.

Județul Arad a fost împărțit în cinci zone. În trei dintre acestea, colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor se desfășoară în condiții normale. În două zone, Zonele 2 și 5, acolo unde operează Grup Salubrizare Urbană S.A., au fost raportate disfuncționalități datorate raporturilor de colaborare comercială între operatorul de colectare și transport, respectiv operatorul stațiilor de transfer. Natura acestor relații contractuale nu este de competența ADI SIGD, întrucât potrivit contractelor de delegare ADI SIGD are strict rol de monitorizare și mediere, ceea ce a și făcut ori de câte ori a fost necesar.

Faptul că în cazul Grup Salubrizare Urbană SA se raportează sincope în colectarea deșeurilor a fost în atenția ADI SIGD încă de la primele informări în acest sens. Am pus în vedere, atât operatorului de salubrizare, cât și operatorului stației de sortare, asigurarea continuității serviciului, potrivit dispozițiilor legale în vigoare, având în vedere că este vorba despre un serviciu de utilitate publică. Despre aceste aspecte am informat și Garda de Mediu, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Agenția pentru Protecția Mediului, ANRSC și toate celelalte instituții abilitate. De asemenea, am transmis o notificare de încălcare a contractului către Grup Salubrizare Urbană SA.

Vă informăm că Grup Salubrizare Urbană are obligația asigurării continuității serviciului de salubrizare în orice condiții, în limita contractului și a dispozițiilor legale în vigoare. Încălcarea acestor prevederi intră sub incidența legii, dar nu pune sub nicio formă în pericol sistemul integrat de gestionare a deșeurilor în județul Arad. Este vorba de un proiect în valoare de 33 de milioane de euro, județul nostru fiind printre cele câteva din România unde acest proiect se implementează.

Categorie: Știri
Etichete: Agenția pentru Protecția Mediului, ANRSC, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, garda de mediu, Grup Salubrizare Urbană
Distribuie:
Articolul anterior
Locțiitorul primarului de Sebiș, Radu Demetrescu, a pierdut definitiv procesul de INCOMPATIBILITATE cu ANI, dar spune că mai are o cale de ATAC a sentinței…
Articolul următor
De la a IX-a ediție a Campionatului Național de Înot Masters al României, cei 13 sportivi care au reprezentat CSM Arad „au scos din apă” 36 de medalii individuale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie