marți, noiembrie 29, 2022

Încă doi penibili care se învârt în „cercurile puterii” aiurea își lipesc imaginea de sensul giratoriu de la „Via Carmina”…

 

Unora li s-a acrit, la propriu, de subiectul „sens giratoriu Via Carmina”… în special rezidenților din cartier dar și dezvoltatorului imobiliar care, de când a demarat construirea cartierului, a tot avut întâlniri de lucru și scandal (vezi articole asociate) mai ales cu autoritățile și mai ales cu administrația locală PNL din Vladimirescu pe acest subiect deși, de la început și-a asumat construcția sensului giratoriu având suma alocată de acum cel puțin 10 ani. Cum nu mai sunt ce panglici să se taie de către administrația județeană, au inventat un nou trend: tăierea panglicii la predarea amplasamentului (!). Ca să fie penibilul și mai penibil, au mai invitat încă din cursul zilei de ieri și ziariști la acest non-eveniment:

 

Cum să participi la așa ceva? Dacă tot au inaugurat nimic au trimis și [COMUNICAT DE PRESĂ – PNL Arad] despre „Investiții pentru fluidizarea traficului între Arad și Vladimirescu”

„Construcția sensului giratoriu între Arad și Vladimirescu este un pas spre un trafic mai bine organizat în zonă. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și deputatul PNL Sergiu Bîlcea s-au întâlnit la fața locului cu firma care va realiza lucrarea. În aceeași zonă, trebuie finalizat drumul județean Arad – Șiria, pasajul peste calea ferată deblocat recent, centura de sud-est și un nou pasaj peste calea ferată, spre Vladimirescu.

„Am participat la predarea amplasamentului pentru sensul giratoriu de la Vladimirescu, care va rezolva una dintre marile probleme de trafic de la periferia Aradului. Sensul giratoriu este realizat de un investitor privat care investește 500 000 de euro pentru această amenajare și am încredere că în primăvara anului viitor va fi deja dat în folosință. Asta înseamnă că traficul de pe DN7 înspre cartierul Via Carmina se va devia înainte de intrarea în comuna Vladimirescu și asta va decongestiona această zonă extrem de circulată. Este o investiție așteptată nu doar de locuitorii din zonă, ci de toți cei care tranzitează județul Arad pe Valea Mureșului. Practic, acest sens giratoriu va deservi însă nu doar populația din Via Carmina, ci și doi mari investitori care urmează să își deschidă aici afacerile. Tot în această zonă, lucrările pe Arad – Șiria avansează, vom avea primul strat de asfalt până la Șiria în această toamnă. Centura de sud, unul dintre cele mai mari proiecte ale CJA va ajuta de asemenea la fluidizarea traficului inclusiv în zona Vladimirescu”, a declarat Iustin Cionca.

Deputatul Sergiu Bîlcea consideră că această investiție este o etapă necesară pentru asigurarea unui trafic fluid în zonă.

„Mă bucur că mediul privat participă la amenajarea traficului în zonă. Dezvoltarea are prețul ei, legat de trafic aglomerat, trebuie să găsim soluții pentru noile condiții, pentru cei care locuiesc în Vladimirescu și lucrează în Arad. Sper că la pasajul început și abandonat se va lucra de anul viitor, după ce administrația locală din Arad va expropria terenurile necesare. Proiectul de modernizare a căii ferate Arad – Timișoara – Caransebeș cuprinde și un pasaj spre calea ferată spre Vladimirescu. Dacă adăugăm și realizarea centurii de sud-est de către Consiliul Județean, avem perspectivele unor soluții corecte de infrastructură pentru traficul intens din zona Arad – Vladimirescu”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

***

Consilierul local PSD al comunei Vladimirescu, Francisc Kempf,  a luat foc și a transmis următorul  [COMUNICAT DE PRESĂ – PSD Arad]:

Francisc Kempf: Cionca și Bîlcea sunt primii când vine vorba despre meritele altora, când e vorba însă despre Arad, se evaporă!

„Știam că ciorile sunt în parohia primarului Bibarț. Mai nou, cu mult tupeu, Bîlcea și Cionca, apar din senin ca niște corbi exact unde nu le fierbe oala. Așa au încercat să se lipească și de amenajarea sensului giratoriu din Vladimirescu. Ce treabă au acești doi indivizi cu o investiție privată ? Nu vorbim de utilitatea ei, care este evidentă ci de tentativa mizerabilă de capitalizare politică a unor politicieni care au tăiat și continuă să taie frunze la câini în mandatele lor.

Da, sensul giratoriu era singura soluție de evitare a unor grave accidente rutiere. Am spus-o și am susținut-o și în ședința publică de la Prefectură și în Consiliul Local. Problema nu este nicidecum nouă și am adus argumentele necesare și în presă. Așadar cei doi băgăreți liberali nu au chiar nicio treabă și cu atât mai puțin vreun merit în povestea cu sensul giratoriu.

Oamenii din Vladimirescu au însă alte întrebări pentru Cionca și Bîlcea și evident pentru lăudărosul Falcă. De ce nu dau drumul la pasajul din Micălaca? Dacă tot sunt atât de voluntari, de ce nu fac un pasaj peste calea ferată de la Vladimirescu?

Când e vorba despre meritele altora sunt primii, când vine însă vorba despre Arad se ascund în cămară!”, spune președintele PSD Vladimirescu, consilierul local Francisc Kempf.

Biroul de Presă al PSD Arad

 

Articole asociate:

[ACTUALIZARE 7] Pentru accesul în cartierul Via Carmina a fost găsită o soluție tehnică de către dezvoltator. În „Europa” se intră împreună cu primăria Vladimirescu, deci încă nu există soluții

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news