joi, decembrie 1, 2022

Încă o promoție de SUDORI CALIFICAȚI a ieșit din Școala de meseriași a lui Marin Crișan [FOTO / VIDEO]

 

O nouă promoție de cursanți a absolvit cu brio examenele teoretice și practice care-i califică în meseria de sudor – mult mai căutată și cu șanse aproape sigure de angajare în aproape orice gen de societate comercială.

Școala de Sudură Crişan, la 8 ani de la înfiinţare, a trimis încă o promoţie de sudori profesionişti pe piaţa muncii – ieri la prânz având loc examenul prin care începe inserţia lor în economie. Vorbim despre tineri veniți la Arad din toate colțurile țării și chiar din afara ei (între absolvenți se remarcă un băiat emigrat la 17 din Ucraina, care și-a împlinit majoratul chiar în acest an și și-a dobândit cetățenia română)… din Maramureș, Oltenia, Moldova dar și din… Sânpaul, de exemplu.

Unul dintre sponsori, prieten al lui Ioan Marin Crișan (sufletul, patronul și „tatăl adoptiv” al multora dintre cei realizați în viață datorită muncii sale), angajator al unora dintre absolvenții acestei școli de meserie este Gheorghe Ioan Seculi – fost consilier județean, actualmente proprietar al unei ferme în comuna Iratoș. El este și cel care le-a înmânat diplomele absolvenților… care, desigur, aspiră la un loc de muncă decent și cinstit cu angajații… vorba lor, „având în vedere un salariu în jur de 4.000 de lei pe lună – bani cu care ne-am putea descurca și pentru care am munci minut cu minut.”

De altfel, zeci de tineri care au absolvit această școală de meseriași lucrează în străinătate pe bani „adevărați” – din Antilele Olandeze, USA și până-n Vestul Europei.

Cum s-a desfășurat micul ceremonial a filmat colegul Cristian Varjasi, pentru postul său de televiziune online La Strada TV.

FOTO – ÎN GALERIA ATAȘATĂ MAI JOS

Ultimele Știri

Related news