Front 7 ȘTIRI

Încă un răspuns la întrebarea „DE CE nimeni nu mai vrea să se facă POLIȚIST în România?” După doi ani de „linșaj mediatic”, Agentul de la Poliția Rutieră Arad, Cristian Tălmaciu, a fost ACHITAT de TOATE ACUZAȚIILE pe care i le-au adus… propriii săi colegi

 

Agentul de poliție de la „rutieră” Cristian Tălmaciu a fost „executat” de colegii săi acum doi ani exact ca și-n cazul lui George Tabuia prezentat ieri… aproape o clonă juridică: făcut „Gâlmă-turnătorul-interlopilor”, „spălat pe jos” cu el în toate mediile – dar mai ales în comentariile utilizatorilor (dacă urmărești atent fenomenul, știi ce spun… dacă nu, limitează-te la știrea în sine) ca urmare a unei „lucrări” care, în comunicatul procurorilor, suna așa:

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, prin rechizitoriul din data 17.08.2017, au dispus trimiterea în judecată  a inculpatului  TĂLMACIU CRISTIAN pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență în formă continuată,  abuz în serviciu în formă continuată,  divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice în formă continuată, și  divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în calitate de agent de poliţie, în cursul anului 2016, a intervenit în repetate rânduri pe lângă colegii de serviciu pentru ca aceștia să nu ia măsurile legale care se impuneau în diverse situații, față de persoane depistate în trafic care încălcau dispozițiile legale.

Totodată, a fost semnalat că există o „practică”  constând în contactarea telefonică a agentului de poliție de către anumiți conducători auto, cărora le asigura protecția, în timp ce sunt verificați de către colegii inculpatului din cadrul Serviciului Rutier Arad și, prin diverse metode (efectuarea  unui scurt apel telefonic pe postul telefonic al colegului  sau discuția directă cu colegul, ori transmiterea de mesaje prin invocarea unei relații de rudenie ori prietenie între conducătorul auto verificat și inculpatul), agenții de poliție erau determinați de inculpat să nu aplice sancțiunile contravenționale constatate sau să procedeze la aplicarea unui avertisment și nu a unei amenzi, pretinzând remiterea unor bunuri sau servicii de la respectivii contravenienți.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la Tribunalul Arad.”

Procesul a început direct… cu stângu-n dreptul, Tribunalul Arad respingând acuzațiile din lipsă de probe. Procurorii s-au strecurat printre chichițe procedurale și au reușit să impună dosarul la Timișoara, a cărei Curte de Apel, însă, le-a dat, efectiv, cu dosaru-n cap: „Exclude din materialul probator administrat în dosarul penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad toate mijloacele de probă obţinute începând cu data de 23.06.2016 în baza mandatului de supraveghere tehnică emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, Secţia penală în dosar (inclusiv procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate). Dispune eliminarea din dosarul cauzei a mijloacelor de probă excluse” – și i-a trimis acasă.

N-au stat. Procesul a durat până… ieri, când, prin sentința Tribunalului Arad, a decis cele ce urmează: 

…asta, după cum observați, după zeci de înfățișări în instanță, bani personali și bani publici cheltuiți, efectiv, „a proasta”: doar pentru că niște tâmpiți din poliție s-au certat între ei pe care să „facă mai mult”.
Și au făcut mai puțin fiecare… între timp, infracționalitatea pe străzi crescând!
Din ciclul „s-au bătut atât de urât până n-a mai rămas oameni din ei”.
Și probabil că Parchetul la face și recurs… deci încă nu s-a terminat tămbălăul.

Ce-i și mai interesant la speța asta: UNDERGROUND-ul

Arhanghelii, întâmplarea sau, pur și simplu, SISTEMUL ÎN SINE face ca cei doi agenți de poliție pe care… n-ai cum să-i desparți în acest binom judiciar face ca ei să fie DUȘMANI DE MOARTE – iar din ce știm pe surse, chiar Tabuia a făcut parte dintre cei care „l-au făcut” pe Tălmaciu – Tălmaciu răzbunându-se pe el pentru asta prin a-l fima în postura jenantă în care a fost surprins ieri-dimineață (în ziua achitării sale – ca să vezi coincindență!), în garajul Inspectoratului de Poliție.

Ce „oameni ai legii” sunt ăștia?! Cine, om normal la cap, și-ar lăsa copilul să intre într-un mediu profesional atât de infect?! Vedeți de ce, aproape exclusiv, toți polițiștii provin din familii de polițiști?!
Cum „de ce nu mai vrea niciun om cinstit și valoros să se facă polițist în țara asta?!”

Uite, de asta:

Radu Pandelea, 8 noiembrie 2019 12:31