luni, februarie 6, 2023

Începe marea confruntare cu Târgoviște

 

Astăzi de la ora 18:30, se va juca încă un mare derby al baschetului românesc între FCC ICIM și CSM Târgovişte. Primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale se joacă după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri,” iar primele două meciuri se dispută la Arad.

Din 2005 încoace, cele două mari rivale s-au întâlnit în 54 de rânduri, iar arădencele s-au impus de 19 ori. Rivalitatea dintre cele două combatante este mult mai din urma din perioada anilor 1998 – 2000. Clubul dâmbovițean a fost care mai mere vana jucătoare din curtea marei rivale mai ales după câștigarea campionatului de către arădence.  În acest sezon, ICIM şi CSM au jucat 4 meciuri directe cu un bilanţ de 2-2. Întâlnirea de miercuri seară va fi al 900-lea meci oficial în Liga Naţională pentru echipa arădeană. De la înfinţare şi până înaintea acestui joc, bilanţul este de 627 de victorii şi 272 de înfrângeri.

Şase din jucătoarele ce se vor duela pe parchetul Sălii Polivalente din oraşul nostru au evoluat de-a lungul timpului în maieul celor două mari rivale: Ancuţa Stoenescu, Larisa Toma, Porsche Poole, Marta Fodor, Denisa Vaţi şi Teodora Neagu. În această statistică nu a fost inclusă şi americanca Monique Coker, sportivă ce şi-a reziliat zilele trecute contractul cu formaţia din Cetatea Chindiei. Echipa oaspete a fost în scădere de formă în ultimele jocuri din grupă, arădencele sunt ușor favorite în calculul hârtiei pentru aceste două jocuri. Un aport în acest sens îl va avea și publicul spectator.

Meciul cu numărul 2 e tot în Polivalenta din oraşul nostru, vineri, 5 aprilie, ora 18. Intrarea va fi liberă la ambele jocuri, aşa că suporterii arădeni sunt aşteptaţi în număr cât mai mare. La acest material am folosit informatii de pe pagina oficială a clubulu arădean. Foto: baschetarad.ro

Ultimele Știri

Related news