miercuri, august 17, 2022

SAD: Festivalul Zile și Seri de Literatură „Ștefan Augustin Doinaș” [PROGRAM]

 

Sunt legată sufletește de Festivalul Zile și Seri de Literatură „Ștefan Augustin Doinaș”, generic cunoscut de sub abrevierea SAD încă de la prima ediție, când am fost voluntară. Festivalul a crescut frumos și tot mai mare, grație unei frumoase doamne care se află în organizare.

În Arad, un festival de acest fel, este departe de a fi un moft, ci mai degrabă o necesitate. Unui oraș căruia îi lipsesc cu desăvârșire opțiunile, când vine vorba despre evenimente culturale, SAD-ul este un „vedeți că se poate”, chiar și la noi.

Tema din acest an este „100 de ani de literatură română”, iar deși programul oficial al festivalului nu a fost (încă) anunțat, anul acesta vom putea face cunoștintă cu și mai mulți invitați și vom avea șansa de a participa la conferințe despre literatura română, susținute de critici literari mai mult decât buni, lansări de carte, plimbări boeme pe malul Mureșului, saloane literare în fiecare seara a festivalului, iar ineditul își face și el prezența prin Recital public de proză și poezie în spații neconvenționale și nu în ultimul rând, un maraton de literatură.

Evenimentele vor avea loc în mai multe locații precum Galeria „Dor de artă”, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, Palatul Neumann, Sala Senatului Universitar al UVVG, Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”,Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Seminarul Teologic Ortodox și… un spațiu surpriză.

Festivalul Zile și Seri de Literatură „Doinaș” este printre puținele proiecte care continuă din 2015, chiar dacă Aradul nu a fost ales „Capitală Europeană a Culturii”.

Invitați: Andrei Novac & Mihók Tamás, Margareta Voicilă, Bogdan Crețu, Cristian Fulaș, Șerban Axinte, Andrei Mocuța, Tiberiu Neacșu, Ioan Matiuț, Lucia Tătuț, Bianca Cernat, Paul Cernat, Nona Rapotan, Tara Skurtu, Mihaela și Valentin Bercea, Cristina Stancu, Cosmin Leucuța, Lia Alb, Lucia Bibarț, Adrian Bodnariu, Lucia Cuciureanu, Petru M. Haș, Monica Rodica Iacob, Borco Ilin, Tiberiu Neacșu, Domnica Pop, Alexandru Potcoavă, Nona Rapotan, Dani Rockhoff, Cristina Stancu, Gabriel Timoceanu, Horia Ungureanu.

Evenimentul este sponsorizat de Editura POLIROM, Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad și Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean, prin Biblioteca  „A. D. Xenopol”.

Ultimele Știri

Related news