Acasă ȘTIRI INIMI de ROMÂNI și alte GÂNDURI LA CENTENAR

INIMI de ROMÂNI și alte GÂNDURI LA CENTENAR [GALERIE FOTO OPTIMISTĂ]

0

 

A fost o săptămână plină și-n spirit de sărbătoare în școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” prefațând, inocent, ziua de 1 Decembrie. Simțământul românesc și tricolorul au fost spirite vii care au îndemnat la unitate, creativitate și recunoștiință. E greu să insufli unor generații sentimentul patriotic mai ales acum când, noi adulții, poate l-am pierdut. Dar în aceste zile să încercăm măcar să ne reculegem, să căutăm în noi înșine resurse de iubire colectivă, să discernem care ne sunt de fapt valorile pentru care merită să luptăm, este singura datorie pe care o avem față de înaintașii noștri care au reușit să ne dăruiască o patrie. Și când pe strada Poetului, la școala care-i poartă numele lui Nicolae Bălcescu, se-nalță sute de baloane tricolore și cu ele însutite gânduri curate de copii,  mai avem, ca națiune, o speranță. La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Fotografiile din galeria atașată articolului sunt din cadrul activităților desfășurate de: Clasa Pregătitoare A (învățătoare Alina Davidhaszy), în parteneriat cu clasa a-IV-a A , a- IV-a B (învățătoare Ștefan Dorina și Mirela Crișan) și grupa mare de la Grădinița PN 17 (educatoare Dumea Lucreția), clasa a-III-a B (învățătoare Nicoleta Marc și prof. Agrijan Adriana),  clasa a-V-a A (dirigintă prof. Borlea Diana) și de la momentul comun al elevilor din toate clasele școlii de lansare a baloanelor tricolore.

Profesoara Pîrvu Daniela și elevii săi au adunat „100 de gânduri pentru 100 de ani” într-un album pe care l-au prezentat în cadrul evenimentului GÂNDURI LA CENTENAR, la Filiala „Aurel Vlaicu” – Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad

Sub motto-ul „100 de gânduri pentru 100 de ani”, miercuri, 28 noiembrie, la Filiala Aurel Vlaicu a Bibliotecii județene „Alexandru D. Xenopol“ din Arad, s-a sărbătorit în avans Centenarul Marii Uniri, eveniment de referință în istoria poporului român. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu elevii clasei coordonate de profesoara Pîrvu Daniela, de la Școala gimnazială „Nicolae Bălcescu”, cu care FAV a încheiat un parteneriat pentru ultimul trimestru al anului 2018 și anul 2019.

Elevii au revenit și în acest an școlar, biblioteca fiind deja pentru ei un spațiu familiar, interesant, prietenesc. Pentru această întâlnire, ei au pregătit cocarde tricolore pe care le-au dăruit bibliotecarelor și cititorilor prezenți. Gestul lor a fost urmat de prezentarea unui album, ce a adunat între coperțile în culori festive, micile lor creații artistice inspirate de Centenarul Unirii.

Lectura textelor proprii, pline de elan patriotic, recunoștință față de sacrificiul predecesorilor și cântecele care omagiază Unirea interpretate chiar de elevi, au adus emoție și bucurie tuturor celor prezenți.

Biblioteca le-a prezentat prietenilor ei o mică expoziție cu cărți despre Unirea din 1918, momentul festiv și educativ încheindu-se, așa cum stă bine unei sărbători, cu dulciuri oferite celor prezenți.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA, LA PRIMUL TĂU CENTENAR!”

Exit mobile version