ȘTIRI

Inițiere în programul parental pozitiv „Triple P”, pentru copiii cu hiperactivitate, probleme de concentrare și social-emoționale din Arad

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

La Arad , in perioada 11.03 – 14.03, la Directia Generală de Asistență și Protecția Copilului Arad, sala de Consiliere de pe strada Iustin Marșieu s-a organizat o inițiere în programul parental pozitiv  pentru copiii cu hiperactivitate, probleme de concentrare și social-emoționale după conceptul australian Triple P. De asemenea pentru copii cu dizabilități a fost implementat programul Triple P – Stepping Stones (DEMONSTRAȚIE VIDEO)  aplicat in 25 de țări lume, în unele introdus ca politică de stat (începând din grădinițe).

Concret, s-a efectuat un training cu 18 părinti , împărțiți în două grupe, de la 13,00 – 15,00 si 17,00 – 19,00, bazat pe principiile programului pozitiv parental  Triple P – Stepping Stones, tratându-se problemele actuale ale părinților cu copiii lor, căutându-se soluții, strategii și aplicarea lor în familie, ele conducând la ridicarea nivelul calității vieții familiare.  Acest program va fi urmărit cu ajutorul unor chestionare (elaborate și traduse de o  Facultate de psihologie din Australia) la șase săptămini, șase luni și un an, statistic evidențiidu-se evoluția pozitivă a vieții familiare și a evoluției interrelaționării părinte-copil.

Triple P Germania mulțumește familiei Chîlniceanu, D.G.A.P.C. Arad si C.J.R.A.E. Arad pentru organizarea acestui training de o saptamână cu părinti extrem de angajați, cooperanți și punctuali în aplicarea acestui Concept parental pozitiv, a cărui prime rezultate s-au constatat deja din primele zile.

 

Critic Arad, 19 martie 2019 6:53

seminar-copii