marți, septembrie 27, 2022

„Insolvenţa nu stopează nesimţirea la CET ARAD. Nu e de mirare că arădenii ne înjură pentru proastele servicii prestate!” – O SCRISOARE DURĂ, din interiorul „sistemului”

 

Am primit (nu doar noi – suntem siguri!) o scrisoare din interiorul CET Arad – „mamutul termic” care secătuiește banii, nervii și moralitatea arădenilor de la… capitalizare încoace. Bine scrisă și fără a bate câmpii, plină informații pe care le dețineam, parțial, și noi, dar pe care nu am fi avut nebunia de a le semna cu numele propriu fără a le însoți de dovezi, scrisoarea merită deschisă – nu atâta „în vederea sesizării organelor” cât pentru a afla, cu toții, de ce plătim „gras” un serviciu prost… care pe deasupra se și autodeclară FALIMENTAR, mândrindu-se cu asta! (Red.)

La CET Arad, chiar de e insolvenţă, „statul paralel de interior” lucrează!

Ca să fie pe înţelesul tuturor: mai marii centralei s-au adunat ei aşa la masa rotundă din biroul SRUA (prietenii ştiu de ce) si au scos niscai posturi la „concurs intern” (că dacă ar fi şi de la extern, nu le-ar mai ieşi socoteala cu neamurile, amantlâcurile, slugile şi plocoanele).
Meteahna este una bine cunoscută de făptuitori, practicând-se cu succes de pe vremea „conducerii combinatiste” şi anume: se caută câteva neamuri, prieteni de pahar, slugoi şi alţi potenţiali servili până la pensie, buni „plătitori de bir”, cash sau în natură, se creează posturi pe măsura pregătirii acestora, urmând angajarea pe o perioadă determinată până la organizarea „concursului intern” .
Condiţiile de participare la concurs se pregătesc în aşa fel încât să nu fie omisă culoarea ochiilor, grupa sanguină şi ultima adeverinţă de absolvire a cursului de… maseur, pupincurist, sau te miri ce altă pregătire inventată special ca să fie înlăturată concurenţa. Odată alese persoanele, se ştie că vor participa la concurs fără concurenţi, se închid într-o sală cu o comisie aleasă pe mustaţă, care îl cuprinde şi pe ,,El lidero maximo”  (cunoscătorii ştiu de ce), stau la taifas ca să treacă vremea, după care „alesul” îşi lasă lucrarea făcută acasă, pentru a da bine la dosar .

Da, e de râsul plânsului şi culmea că le merge acestora, care din păcate au căpătuit această societate, transformând-o într-o feudă.

Nu e de mirare că arădenii ne înjură pentru proastele servicii prestate.

Au dreptate, dar cum să lucrezi cu oameni protejaţi de sistem, oameni cărora nu le poţi pretinde să lucreze, că de îi dai de lucru, fuge repede şi „te dă în gât la şeful mare” care abia aşteaptă să-şi etaleze puterea de conducător al feudei, judecându-te mai apoi în comisia de disciplină .

Recentele „concursuri interne” (angajări) organizate sunt chiar interesante de văzut cum şi de ce au fost necesare, cunoscându-se bine situaţia societăţii

Dar pe cine mai interesează, (nexam CA) dacă „mierea” s-a terminat odată cu insolvenţa?

Îşi fac mendrele cu un tupeu ieşit din comun, care chiar depăşeşte orice limite, fără ca să aibe vreo teamă sau să-şi facă procese de conştiinţă că sfidează pe cei din jur cu atitudinea lor. Sunt extrem de lacomi si avizi de putere, nu îşi pierd vremea cu problemele societăţii, fiind mai degrabă interesaţi de propriile buzunare.

Societatea dispune de personal calificat în domeniul instalaţiilor energetice, dar din păcate şi aceştia au de suferit tocmai din cauza acelora care fac legea în „mica feudă”. Sunt tot mai nemulţumiţi de ce se întâmplă, dar li se pune pumnul în gură, şi oamenii bat în retragere, ştiind că au familii de întreţinut.

Sunt multe lucruri de vorbit, de exemplu despre contractul cu societatea care prestează servicii de pază la CET Arad SA, contract care s-a derulat până la 30.06.2018 (tot cu o firmă de casă), dar care ulterior prin grija d-nei director economic, s-a prelungit cu nişte clauze contractuale de te ia cu dureri de cap. Sunt 8 posturi de pază la CET Arad, dar să nu credeţi că societatea prestatoare e condusă de vreun „fraier” şi acesta trimite oamenii la lucru care să acopere toate cele 8 posturi de pază. Nu îi trimite pentru că aşa nu iar ieşi socoteala . Nici gând să-şi facă vreo problemă când responsabilul cu paza din cadrul SC CET Arad SA,  nu acceptă la plată facturile care nu sunt însoţite de un pontaj corespunzător, acestea fiind redirecţionate spre alte persoane care îşi dau acceptul de plată, pentru ca banii să fie plătiţi omului cu paza – că, de, e unul care e tare şi mare şi pe deasupra cunoaşte bine „tabla împărţirii”. Aşa că dă-te tu peste cap, responsabilule de contract, că tot ce vor muşchii noştrii facem, că doar noi suntem şefii!

Şi ca să vedeţi cum arată o inginerie financiară premeditată, vă prezentăm un articol din actul adiţional nr. 2 la contractul de prestări servicii pază Nr. 3083/30.06.2017:

Art.1. Beneficiarul  se obligă să achite suma de 161.093,6 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de pază de care a beneficiat în lunile Mai şi Iunie 2018, urmând ca Prestatorul să emită factura relevantă care se va achita până la data de 31.07.2018. În cazul neachitării sumei de 161.093,6  lei până la data de 01.08.2018, contractul încetează automat, fără a mai fi nevoie de acordarea unui preaviz, iar Beneficiarul se obligă să achite Prestatorului daune moratorii în valoare de 80.000 euro până la data de 01.09.2018, pentru punerea în întârziere a prestatorului faţă de terţi .

Interesant de urmărit dacă se depăşeşte perioada de graţie !

Retoric vorbind, ce vină au cetăţenii că sunt nevoiţi să plătească şmecheriile la preţ de apă caldă?!

Sper că societatea care se ocupă de insolvenţa CET Arad SA, să vadă aceste grosolănii şi să le stopeze.

CET Arad poate să ajungă la performanţă, ba chiar să-şi deservească cu succes şi la parametrii optimi clienţii, dar pentru aceasta trebuie spartă feuda!

Articol asociat:

CET Arad a intrat, oficial, în INSOLVENȚĂ. Tot oficial, Falcă dă vina pe guvernele din 2012, 2013 și 2015

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

6 COMENTARII

  1. ….Cum să fii atât de nemernic si cât tupeu îţi trebuie să folosești autoturismul societății pentru navetă casă CET si viceversa, cărat nevastă/soţ/concubin, plod, căţel,purcel, culmea si cu sofer la dispoziție,având un salariu echivalent cu al unui cap luminat dintr-o multinațională……. când voi, pusa-ţi societatea pe butuci, nătângilor !!!!!!!!

  2. La compartimentul juridic ,este o doamna care pleacă de ani de zile la ora 9 acasă sa facă torturi,fără avizul DSV,cu știință de la conducere.Este ok Cet Arad….

  3. Pe banii arădenilor ,o javra trăiește ca un Boier ,din resursele CET arad

  4. Pe banii aradenilor elefantul face avere .Mai multa atentie celor de la insolventa.

  5. Da, se pare ca mai peste tot sunt GUNOAIE umane care n-ar avea ce cauta in unele locuri. Avand in vedere situatia de la CET, ar trebuii unul care sa ia masuri urgente in caz contrar CET-ul are zilele numarate caz in care ar mai ramane CET Hidrocarburi care este si el cu probleme (un lucru obisnuit in Romania unde ne-am obisnuit sa distrugem cam tot ce sa construit pe vremea lui Ceausescu) datorita MIZERIILOR INFECTE DE GUNOAIE umane care numai sa fure stiu chiar daca pun in pericol functionarea CET-ului in acest caz. Centrala aia poate fi profitabila daca sunt oameni care stiu sa aibe grija de ea. Sper ca insolventa sa rezolve problemele CET si sa scape de probleme apoi sa treaca pe profit daca este posibil.

Comentariile sunt închise.