NEOFICIAL

Inspecția Judiciară este acasă la un procuror arădean și îl cercetează pentru… rele tratamente aplicate vecinilor

 

Inspecția Judiciară este bau-baul magistraților… singurul organ, aproape mitic, care are voie să intre peste judecători și procurori în casă, să le redacteze referate oficiale (care să aibă și efect :D). Citește-le REGULAMENTUL de organizare și funcționare, să vezi acolo putere! Vaya con Dios când vin ăștia peste tine (cel puțin dacă e să ne luăm după ce pot… nu neapărat și ce vor să facă… să nu ne pierdem scepticismul, că dă bine la viitor).
Nu vin des și nici foarte comunicativi nu sunt. Ultimul lor comunicat de presă de pe site-ul oficial este antetat Bucureşti, 10 mai 2016 și ne informează că „în luna martie 2016 Inspecţia Judiciară a exercitat 8 acţiuni disciplinare, 5 împotriva unor judecători şi 3 împotriva unor procurori”. No… bun și așa… decât nimic! În martie or avut chef de lucru și or făcut 8 odată… după care or luat o pauză.

Iaca… cică s-o gătat pauza… și nu numa că s-o gătat, dar pretorienii Zeiței Themis  au descins la Arad… mai precis peste viața și opera celui mai cenușiu dintre pământeni, B.D. pe inițialele sale cunoscute de toți junkerii care au băgat un cui la viața lor. În comuna Vladimirescu pe motiv de „rele tratamente aplicate vecinilor” și în birourile de pe Grigorescu au descins, pe motiv de art. 99 lit. din Legea nr. 303/2004 atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii; adică „jobul ei”, a Inspecției Judiciare… și de trei zile nu mai pleacă – semn că e ceva serios.

Problema cea mai mare a Procurorului Cenușiu pare în primul rând un handicap de natură socio-psihică. Nu se poate obișnui cu evidența democratică a faptului că e un cetățean oarecare, cu aceleași drepturi și obligații ca și oricare alt vecin de gard din lumea asta plină de garduri, că nimeni și nimic nu-l îndreptățește să se poarte cu restul lumii ca o majestate deținătoare a adevărului absolut – chiar vreo somitate profesională de-ar fi… ceea ce nu e cazul, Inspecția Judiciară nevizitând somități.

Până ce informațiile  privitoare la ancheta întreprinsă de inspectori vor fi puțin mai publice decât secrete, cum sunt acum, ne abținem să zicem mai multe… nedorind să-i încurcăm pe meseriași… dar dacă e adevărat ce am auzit că s-a întâmplat, de exemplu, cu un simplu jet de apă, într-o oarecare după-amiază de început de toamnă… vom citi o poveste care nu numai că-l va scoate din anonimat pe Procurorul Cenușiu și-l va introduce în rândul vedetelor media, dar chiar îl va colora…

Radu Pandelea, 14 octombrie 2016 2:05

unknown