joi, august 11, 2022

„Inspectoarea Pisi” – sau cum să distrugi o persoană cu mâna ei

 

Sunt nedumerită. Confuză, cu mintea blocată de întrebări fără răspuns. Scandalul ultimelor zile a pus orășelul nostru, din nou, pe harta României. Cum „care scandal?!”. Ăla cu Inspectoarea Pisi început de aici.

Acest scandal este unul de o atât de mare anvergură încât trebuie să o recunosc și eu, in singurătatea mea, că sunt copleșită de cantitatea de publicații care au preluat, prelucrat și apoi distribuit detalii, poze, funcții și grafice. Și, evident, discuțiile mărunte din pauza de cafea, din tramvai, apoi pe canalele media naționale…

Să încep cu o mărturisire: nu cunosc persoana la care se face referire, nu i-am căutat CV-ul, nu mă interesează lângă cine se cuibărește noaptea înainte de a adormi.  Însă după două zile de refuz de luare la cunoștință a aspectelor evidente, am fost, obligat-forțat, lămurită. O colegă „conectată” la toate cele care nu au legătură cu viața ei, o atotștiutoare a vieții sociale arădene, mândră tare de „educarea” mea în acest aspect mi-a arătat, mi-a explicat, m-a pus în temă.
Singura reacție pe care am avut-o la auzul poveștii inspectoarei (demisionare la această oră) a fost o privire lungă la una din pozele ei și o sinceră părere de rău.
„Săraca!” … am spus… și atât.

Ce aș putea spune despre o femeie care a fost pusă la zid și târâtă prin bălțile de rușine ale oprobiului public? Nu comentez aptitudinile dumneaei, nu sunt în măsură, însă sunt contrariată de faptul că lumea a condamnat-o pentru MODUL ÎN CARE EA ȘI-AR DORI SĂ ARATE.
E mai mult decât evident că domnișoara are calități estetice, însă se vede de departe că nimic nu e real, lipsesc câteva kilograme, două-trei riduri, infamele fotografii evidențiind ceea ce în viața reală nu poate obține nici Kim Kardashian. Pe de altă parte, nimic din activitatea ei didactică nu a recomandat-o ca fiind iresponsabilă sau incapabilă pentru funcția în care fusese numită.
Și atunci, de ce dăm în ea? De ce nimeni nu a schițat vreun gest de gentilețe, o vorbă tastată pe rețelele de socializare? Cei care o cunosc, probabil au ales să tacă, iar ceilalți au făcut ceea ce știu mai bine.

Din nefericire, o mare parte de vină o are chiar sursa știrilor însăși. Viața ONLINE are un preț până la urmă și, așa cum am auzit într-un film difuzat recent pe un post TV, cea mai mare bogăție în zilele noastre e să rămâi anonim.
Nu mi-am propus sub nicio formă să iau partea cuiva in acest „scandal”. Este așa cum e, va trece, va lăsa urme în viața celor implicați, iar noi vom găsi altă țintă…

Să vină!…

Ultimele Știri

Related news

10 COMENTARII

 1. Personal cred ca si aceia care accepta sa fie numiti in functii pentru care nu au calificarea necesara sau nu au dat examenul concurs necesar, cei care accepta sa fie promovati prin alte metode decat cele legale, normale de bun simt pentru ca asta este practica unui anume partid sunt cel putin la fel de vinovati ca si cei care fac aceste promovari/numiri in funtii pe alte criterii decat cele de profesionalism.Deci in concluzie cum se zice la noi la romani fiecare pasare pe limba ei piere, in situatia de fata datorita prea multei mediatizari a unui ideal personal de aspect fizic combinat cu acceptarea unei functii prin numire politica si nu accesarea ei prin concurs cum ar fi normal.

 2. Ce nu înţeleg dacă acest articol se bazează pe ceva real, palpabil, de ce nu s-a trezit autorul în timp util cu lămuriri în spaţiul public mai ales că se cunoaşte foamea de a a consuma răutăţi (reale dar mai ales nereale) ale populaţiei , foamea de senzaţional şi plăcerea enormă de a înghiţi murdărie şi de a cere supliment a românilor în general chiar dacă nu ne place asta, la care se poate adăuga plăcerea sadică şi refuzul prezumţiei de vinovăţie, pt. că asta suntem, manipulaţi şi manipulabili şi ne complacem cu mare plăcere în această situaţie când capra vecinului moare. Nu cunosc persoana, nu cunosc nici meritele, pregătirea profesională, dar cert este că dacă se aplica acel r.o.i (reg. de ordine interioară, dacă există!) în ce priveşte modul de preyentare la serviciu , luarea la cunoştinţă sub semnătură lucrurile ar fi stat cu totul altfel.La aceasta mai putem aminti lipsa de atitudine a personajului respectiv pentru a se apăra public dacă sunt calomnii ceea ce i se aduc. Dacă s-au adus acuze şi vorbe grele ele trebuie susţinute de cei care le-au făcut iar dacă nu atunci e grav… Este un gest de mare laşitate să loveşti şi să fugi…nu e corect arată bărbăteşte că îţi asumi consecinţele, iar dacă personajul respectiv „deranjază” o colectivitate întreagă trebuie să i se dea posibilitatea de schimbare a atitudinii comportamentale sau chiar de prezentare, aspect, etc iar dacă refuză încălcând un anumit regulament…liber !

  • Articolul se bazează pe realitatea zilelor acestea, în care subiectul în discuție a fost atât de prezent, încât și cei orbi au văzut-o pe domnișoara în cauză, și cei surzi au auzit despre ea. Este – dacă doriți- o radiografie distrugerii unei domnișoare cu propriile ei arme. Nu am dorit să iau apărarea nimănui, este evident că materialul din care s-a fabricat muniția cu care s-a tras în victimă a fost furnizat chiar de aceasta, zilnic, cu mândrie chiar.
   Aș fi curioasă cine și ce a învățat din toată povestea…

 3. omul când vrea să arate că-i prost, prost, nu are nevoie de ajutor decât de la cei aidoma lui!

 4. Am comentat si eu aici – http://specialarad.ro/iepuras-numit-violeta-varga-anca…/ si aici – http://specialarad.ro/enola-day-linsajul-mediatic-sau…/ si pe Feminism Romania https://www.facebook.com/Feminism.Romania/posts/1526518467415708 si i-am luat apararea.

  Eu sunt femeie transgender si stiu pe pielea mea cum e sa te judece lumea si cum e sa iti pierzi jobul sau sa nu se uite nimeni la CV-ul tau pentru simplul motiv ca vrei sa arati sexy si frumoasa si ca… nu esti barbatul din acte.

 5. P.S. va rog sa o sprijiniti cei din Arad, eu doresc ca Facebookul sa fie un loc safe pentru toata lumea, suntem toate in povestea asta. Nu e ok sa nu te simti in siguranta in mediul online si sa iti afecteze negativ cariera si imaginea orice stalker iti fura pozele. Iar redactia Special Arad trebuie sanctionata legal pentru asta.

Comentariile sunt închise.