PLEDOARII

„Inspectoarea Pisi” – sau cum să distrugi o persoană cu mâna ei

 

Sunt nedumerită. Confuză, cu mintea blocată de întrebări fără răspuns. Scandalul ultimelor zile a pus orășelul nostru, din nou, pe harta României. Cum „care scandal?!”. Ăla cu Inspectoarea Pisi început de aici.

Acest scandal este unul de o atât de mare anvergură încât trebuie să o recunosc și eu, in singurătatea mea, că sunt copleșită de cantitatea de publicații care au preluat, prelucrat și apoi distribuit detalii, poze, funcții și grafice. Și, evident, discuțiile mărunte din pauza de cafea, din tramvai, apoi pe canalele media naționale…

Să încep cu o mărturisire: nu cunosc persoana la care se face referire, nu i-am căutat CV-ul, nu mă interesează lângă cine se cuibărește noaptea înainte de a adormi.  Însă după două zile de refuz de luare la cunoștință a aspectelor evidente, am fost, obligat-forțat, lămurită. O colegă „conectată” la toate cele care nu au legătură cu viața ei, o atotștiutoare a vieții sociale arădene, mândră tare de „educarea” mea în acest aspect mi-a arătat, mi-a explicat, m-a pus în temă.
Singura reacție pe care am avut-o la auzul poveștii inspectoarei (demisionare la această oră) a fost o privire lungă la una din pozele ei și o sinceră părere de rău.
„Săraca!” … am spus… și atât.

Ce aș putea spune despre o femeie care a fost pusă la zid și târâtă prin bălțile de rușine ale oprobiului public? Nu comentez aptitudinile dumneaei, nu sunt în măsură, însă sunt contrariată de faptul că lumea a condamnat-o pentru MODUL ÎN CARE EA ȘI-AR DORI SĂ ARATE.
E mai mult decât evident că domnișoara are calități estetice, însă se vede de departe că nimic nu e real, lipsesc câteva kilograme, două-trei riduri, infamele fotografii evidențiind ceea ce în viața reală nu poate obține nici Kim Kardashian. Pe de altă parte, nimic din activitatea ei didactică nu a recomandat-o ca fiind iresponsabilă sau incapabilă pentru funcția în care fusese numită.
Și atunci, de ce dăm în ea? De ce nimeni nu a schițat vreun gest de gentilețe, o vorbă tastată pe rețelele de socializare? Cei care o cunosc, probabil au ales să tacă, iar ceilalți au făcut ceea ce știu mai bine.

Din nefericire, o mare parte de vină o are chiar sursa știrilor însăși. Viața ONLINE are un preț până la urmă și, așa cum am auzit într-un film difuzat recent pe un post TV, cea mai mare bogăție în zilele noastre e să rămâi anonim.
Nu mi-am propus sub nicio formă să iau partea cuiva in acest „scandal”. Este așa cum e, va trece, va lăsa urme în viața celor implicați, iar noi vom găsi altă țintă…

Să vină!…

Eleonora Kiss, 27 septembrie 2017 8:02