miercuri, august 17, 2022

Întronarea Episcopului-vicar EMILIAN Crișanul se va celebra duminică dimineața, la Catedrala Veche [PROGRAM / DECLARAȚII]

 

Programul întronării Preasfinţitului Părinte EMILIAN Crişanul, noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului

Ceremonia de întronizare a Preasfinţitului Părinte EMILIAN Crişanul, noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, va avea loc duminică, 16 iulie 2017, la Catedrala Veche „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Arad,  cu următorul program:

Ora 9:30 – Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de toţi ierarhii prezenţi veniţi pentru acest eveniment important.

Ora 12:00 –  va începe ceremonia înscăunării noului Episcop-vicar.

Întronizarea se va încheia cu Polihroniul.

(sursa: www.episcopiaaradului.ro)

……………………..

„Sfântul Sinod al Bisericii noastre l-a ales prin vot secret, în şedinţa din 4 iulie 2017, pe Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Emilian Lovișteanul ca Episcop-vicar pentru Arhiepiscopia Aradului cu 43 de voturi din 46 de voturi valid exprimate” – conform comunicatului oficial al  BOR.

Ce sarcină importantă i-a trasat Patriarhul României noului Episcop-vicar:

„Acest mare număr de voturi arată încrederea şi preţuirea de care vă bucuraţi în rândul membrilor Sfântului Sinod. De asemenea, propunerea făcută a avut la bază temeiuri solide: în primul rând experienţa administrativă, pastorală şi misionară de până acum, şi în al doilea rând, modul în care v-aţi comportat cu un chiriarh în vârstă, cu Preasfinţitul şi apoi Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, pe care l-aţi tratat ca pe un părinte. Contează foarte mult şi cât de uman este un episcop în raport cu chiriarhul şi în raport cu unii care pricinuiesc răul. Cel mai bine este să nu răspunzi la rău cu rău, ci să răspunzi cu bunătate (…). Trebuie să precizăm faptul că zona de vest a ţării, zona Aradului, este una cu foarte mult prozelitism neoprotestant. Acolo este nevoie de o lucrare pastoral-misionară şi culturală şi de o lucrare administrativă eficientă. Lucrurile trebuie făcute cu toată responsabilitatea. Eparhiile nu sunt feudele noastre personale, eparhia este a lui Hristos, noi doar administrăm, în numele lui Hristos şi în numele Bisericii, o eparhie! Este o mare responsabilitate atât a chiriarhilor cât şi a episcopilor-vicari în privinţa bunului mers al unei eparhii”, a spus PFS Daniel, Patriarhul României, imediat după citirea voturilor Sfântului Sinod.

Noul Episcop-vicar va purta titulatura Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul

PS Emilian a declarat presei că își dorește să lucreze eficient şi responsabil în Eparhia Aradului. „Nădăjduiesc  în ajutorul lui Dumnezeu că voi continua această slujire împreună cu ÎPS Părinte Timotei, împreună cu clerul şi credincioşii din Eparhia Aradului. Mă rog lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfântului Iosif de la Partoş, ocrotitorul Banatului, sfinţilor români şi tuturor sfinţilor, să îmi ajute ca să pot lucra eficient şi responsabil în continuare, în Eparhia Aradului”, a spus noul Episcop-vicar citat de ziarullumina.ro.

 

Foto: ziarullumina.ro

Articol asociat:

[ACTUALIZARE 4] P.S. Emilian Lovișteanul este noul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news