„Învăț să te respir” – o expoziție originală în avanpremiera sărbătorii de Mărțișor, la Biblioteca Județeană

 

Cristina Vlădean este de cățiva ani  unul dintre  partenerii  Bibliotecii Județene  „A.D. Xenopol”. Piesele concepute de ea ca obiecte de podoabă poartă o pecete artizanală personală.

Colierele, mărgelele, cerceii îmbină într-un mod plăcut elemente  tradiționale, uzuale  ale existenței noastre: pînză, sfoară, piele, metal. De data aceasta, artista a preferat să se exprime în culori de pămînt: roșcat – marouri și în  tonuri mai reci de verde – chiar mov.

Cristina  meșteșugește accesorii foarte feminine, care amintesc de motivele florale din creația anonimă românească. De altminteri, ea, personal, recunoaște și afirmă aceasta.

„Dublate sentimental” de câteva poeme de dragoste ale Luciei Bibarț („Mă sprijin”, „Ocru”, „Ea este mai de preț decăt mărgeanul…”), expoziția de pe holul bibliotecii „Învăț să te respir”, cu mesajul său  de dragoste plastic-poetic, reprezintă o excelentă prefațare a Mărțișorului.

 

Expoziția va fi deschisă publicului până în  15 martie 2017.

Loading

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6491
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy