marți, ianuarie 31, 2023

[INVITAȚIE] Cum sună „un ROMAN de 900 de pagini despre Revoluția din 1989 scris de un OFIȚER de carieră cu stil de POET care simte POVARA LIBERTĂȚII”?…

 

[INVITAȚIE]

Joi, 14 noiembrie 2019, ora 16.00, la Consiliul Județean Arad (sala ,,Vasile Goldiș”) strada Corneliu Coposu nr. 22, va avea loc lansarea romanului „Povara libertății”.

Autorul, lt. col (r) Alexandru Ioan Chiș, vice-președinte al Filialei Arad a Ligii Scriitorilor din România, îndeamnă cititorii să se transpună uneori subtil, alteori profund, în mijlocul evenimentelor lui decembrie 1989 dar și perioadei premergătoare acestuia.

Alexandru Ioan Chiș face un exercițiu de a fi sincer cu sine însuși, rememorând clipe de mare intensitate, văzute prin prisma unui militar, iar prea-plinul sufletului se revarsă astfel pe imaculata hârtie, ca un katharsis izbăvitor. Factori de decizie, adesea puși în fața unor condiții greu acceptabile, personajele lui execută un exercițiu de echilibru pe o sârmă întinsă la mare înalțime și fără plasă de siguranță în eventualitatea unui eșec.

La acest eveniment invitații autorului vor fi: directorul Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” Arad, dr. Doru Sinaci, gral. mr. (r) Vasile Ionel Heredea și prof. univ. dr. Anton Ilica.

Moderatorul evenimentului este scriitoarea Lucia Bibarț, președintele Ligii Scriitorilor din România, filiala Arad.

Vă așteptăm cu drag să re-descoperim istoria unei revoluții care ne-a adus ceea ce aveam mai aproape de suflet- Libertatea.

Actualizări despre desfășurarea evenimentului – pe Facebook, la pagina

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news