Ioan Marin Crișan: „Cu ocazia întâlnirii de lucru privind cooperarea româno-coreeană au fost puse bazele instituționale ale Centrului Român de Productivitate”

intalinire romano coreeana dec 2017 2
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Confederaţia Patronatul Român Filiala Arad]

Ioan Marin Crişan preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confederaţiei Patronatul Român a participat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat la o intâlnire de lucru privind cooperarea Româno-Coreeană, cu accente pe: cadrul legal, cooperare in domeniul IT şi Digitale, Cercetare şi Inovare, Cercetare şi Educaţie.

La eveniment au participat din partea Coreeană H.E. Dl. Eun-joong KIM – Ambasador al Republicii Coreea în România, Dr. Soon Jick HONG – Președinte și CEO al Centrului de Productivitate din Coreea (KPC), dl Taiho Kang – Manager de Proiect, Departamentul de Cooperare Internațională KPC, din partea română fiind prezenţi repezentanţii Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Cu această ocazie Vicențiu Știr, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Soon Jick Hong, președintele Centrului de Productivitate din Coreea (KPC) au semnat, Memorandumul de Înțelegere prin care au fost puse bazele instituționale pentru înființarea Centrului Român de Productivitate.

Prin acest document părțile își propun să stabilească o colaborare strânsă pentru dezvoltarea economică reciprocă, a României și a Republicii Coreea prin  intensificarea relațiilor de cooperare dintre întreprinderi, companii din sectorul productivității, agenții din zona productivității, asociații și agenții guvernamentale din ambele țări.

Înființarea Centrului Român de Productivitate este un efort comun al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, al KOREA PRODUCTIVITY CENTER, Secretariatul General al Guvernului României, Ministerul Strategiei și Finanțelor din Coreea și al unui colectiv mixt de specialiști în domeniul productivității din ambele țări.

Centrele Naționale de Productivitate sunt organizații de referința pentru economiile țărilor dezvoltate, cele mai semnificative fiind cele din Germania, Olanda, Finlanda, Marea Britanie, Statele Unite, Japonia, Coreea sau Singapore. Aceste centre sunt afiliate la  Asociația Europeană a Centrelor Naționale de Productivitate cu sediul în Belgia sau la  Asociația de Productivitate din Asia, iar în America există 3 asociații. Centrele sunt susținute metodologic de un departament specializat al Organizației Internaționale a Muncii (ILO) cu sediul la Geneva.

Ioan Marin Crişan, preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confederaţiei Patronatul Român şi directorul Şcolii de Sudură din Arad Şcoală vocaţională, recunoscută atât pe plan naţional şi internaţional, a fost invitat să îşi expună punctual de vedere. Cu această ocazie a declarat:„Am convingerea că experiența specialiștilor KOREA PRODUCTIVITY CENTER, metodologia avansată în domeniul productivității,   cele mai bune practici, vor contribui în mod decisiv la instituționalizarea productivității  în România. Reînfiinţarea Şcolilor de meserii, a celor duale şi a celor vocaţionale, cu oamenii bine pregaţiti în domeniu şi meseria pe care o practică, pot duce, fără doar şi poate, la crearea unei strategii de productivitate la nivel national și conștientizarea avantajelor realizării unui mediu favorabil dezvoltării economice şi sociale„.

Categorie: Știri
Etichete: Centrul Român de Productivitate, Centrului de Productivitate din Coreea (KPC), cooperare româno-coreeană, Eun-joong KIM - Ambasador al Republicii Coreea, Filiala Judeţeană Arad a Confederaţiei Patronatul Român, înființare, Ioan Marin Crisan, Soon Jick HONG
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] O nouă „deblocare” psihică a elevilor lui Todea
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Pomul de Crăciun a fost împodobit! Festivitatea de aprindere a luminițelor care-l împodobesc va avea loc azi, de la ora 18:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie